Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Zwerfkatten in Woudenberg

 
Post datum: 6/25/2010    2447 keer bekeken   
Bron: Woudenberger 
 
WOUDENBERG - In Woudenberg en omgeving, maar overigens in heel Nederland, zijn veel zwerfkatten. De meeste zwerfkatten zijn ongecastreerd/ongesteriliseerd, met als gevolg dat de populatie zwerfkatten in rap tempo toeneemt (1 poes kan 3 nestjes met kittens per jaar krijgen!). Dat kan leiden tot overlast en tot veel dierenleed. Deze katten en kittens moeten zelf hun voedsel zien te vinden door afval en vuilnisrestanten te eten of door muizen en vogels te vangen. Ook krijgen zij geen medische zorg als ze ziek of gewond zijn, waardoor ze vaak onnodig moeten lijden. Laat staan dat ze aandacht krijgen van een goede baas.

Een paar bewoners uit Woudenberg hebben de gemeente Woudenberg, die wettelijk gezien verantwoordelijk is voor het opvangen en verzorgen van zwerfdieren in haar gemeente, voorgesteld om de toename van zwerfkatten in de gemeente te verminderen. Dit, aangezien het dierentehuis in Amersfoort met een huisvestings- en capaciteitstekort zit en deze taak momenteel niet optimaal uit kan voeren. De initiatiefnemers laten deze katten bij een dierenarts castreren/steriliseren tegen een afgesproken laag tarief en verzorgen ze een paar dagen in een eigen opvang. De kat wordt daarna weer teruggezet op de plaats waar het dier is gevangen. Een paar jonge katten zijn door de co÷rdinator tijdelijk thuis opgevangen om te socialiseren aan mensen.

De gemeente heeft voor dit goede doel een bedrag ter beschikking gesteld uit het zogenaamde WIN-project; het beleid om zwerfkatten te vangen, castreren, nazorg te geven en terug te zetten wordt door dierenbeschermingsinstanties, nationaal en internationaal gehanteerd om toch maar iets te doen aan het toenemende aantal zwerfkatten.
Wilt u meewerken aan het reduceren van het aantal zwerfkatten in de gemeente Woudenberg? Of wilt u een gevonden kat onderdak bieden? Neem dan contact op met de co÷rdinator van het project. Met elkaar kunnen we veel bereiken!

Trudy Loock
co÷rdinator pilotproject zwerfkatten Woudenberg
033 286 4494

 
  Nieuwe katten opvangadressen gezocht
  ĺHuisdieren verdienen een waardig afscheidĺ
  Buitenplaatsen voor katten gezocht

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Zwerfkatten Woudenberg gecastreerd

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 7/3/2010 5:30:26 PM   Gepost door: Jacky
Kijk dat zijn de dingen die gedaan moeten worden Overal springen zulke Stichtingen en groeperingen uit de grond. We moeten met elkaar het probleem aanpakken. We mogen onze ogen er niet voor sluiten. We moeten de mensen zien te bereiken om verstandig met de dieren,die afhankelijk van ons zijn,om te gaan. Verantwoording nemen en onze katten laten neutraliseren kittens niet gewoon uitzetten ergens maar breng ze onder op een goed adres of opvang. Elk persoon die we bereiken en die zijn kat laat helpen scheelt al weer zoveel ronddolende kattenzielen. Ook wij proberen onze gemeentes te bereiken en ze mee te laten helpen en denken hoe dit aan te pakken Proberen om campings te stimuleren regels op te stellen omtrent het meenemen houden van katten op een camping terrein. Vele van die dieren blijven hangen zijn niet geholpen en krijgen achter elkaar nesten en zorgen voor overlast. We moeten het met elkaar doen Stichting Dieren onder een dak. www. everyoneweb.com/doed

  

In onze shop
Krabpaal monopolis 1
De krabpaal Empire Monopolis beschikt over 2 dikke robuuste sisal palen waarbij in de ene sisal paal een comfortabel kattenhuisje ge´ntegreerd is inclusief...
EUR 126.00
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed