Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Sony laat katten twitteren

 
Post datum: 6/14/2010    2164 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM -  Altijd al benieuwd wat de kat nou de hele dag aan het doen is? Met eens speciale halsband is het in de toekomst wellicht mogelijk het dier te volgen op Twitter.

Sony Computer Science Laboratories heeft eind vorige maand tijdens de Open House 2010 conferentie in Japan een prototyope getoond van een speciale halsband die het mogelijk maakt de kat te laten bloggen. Het apparaatje dat ontwikkeld is in samenwerking met de Universiteit van Tokyo is uitgerust met onder andere een camera, een bewegingssensor en GPS.

De speciale halsband verzamelt gegevens van de bewegingssensor, gps en camera en leidt daar vervolgens de activiteit van de kat van af, zoals slapen, eten en lopen. Het apparaat kan aan Twitter gekoppeld worden waarna er automatisch berichtjes verschijnen wat de kat aan het doen is, bijvoorbeeld: ’dit smaakt heerlijk’, als de kat aan het eten is.

Om de berichten op Twitter te plaatsen moet de halsband van de kat via Bluetooth verbonden zijn met een computer. De kat moet dus wel binnen een bepaalde straal van de pc blijven.

Het huidige prototype heeft 11 vaste zinnen voorgeprogrammeerd die als commentaar op Twitter geplaatst kunnen worden. Sony zegt dit aantal uit te zullen breiden en een functie toe te voegen waarmee commentaren aangepast kunnen worden.

De lifelogging halsband is volgens de fabrikant licht en klein genoeg om comfortabel om de nek van de kat te zitten.

 
  Stichting DOED maakt zich sterk voor dierenopvang
  Gemeente bekent ‘diefstal’ zwerfkattenverblijf
  PvdD bezoekt Dierenopvangcentrum

Gerelateerd

Verdwaalde kat via twitter teruggevonden

Kat Oscar krijgt speciale prothesen na ongeluk

Katten mogelijk vergiftigd in Almere

Kat mogelijk overleden door eten van gif

Katten mogelijk mishandeld in Stompwijk

  

In onze shop
Gourmet Gold Fijne Hapjes Voordeelpakket Kattenvoer 24 x 85g
Gourmet Gold Mals Hapje zijn onweerstaanbare vleeshapjes in een heerlijke saus. De unieke recepturen uit de beste kwaliteit ingrediënten, smelten op de ka...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed