Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kittens overspoelen dierenasiel

 
Post datum: 6/1/2010    Door: Serge Mouthaan    2137 keer bekeken   
Bron: Bredavandaag.nl 
 
HOGE VUCHT – Het voorjaar betekent dat er in het dierenrijk fanatiek wordt geflirt en meer. Dat is goed voor het voortbestaan van de soort. Maar dat geldt niet voor elk beest, zoals in het geval van de kat. Het dierenasiel krijgt ieder jaar een tsunami aan jonge kittens aangeleverd. “Soms worden ze in de brievenbus gedumpt.”

Volgens het dierenasiel worden er ongeveer 600 jonge katjes per jaar afgeleverd. Het aantal neemt vooral toe vanaf de lente. “De dagen worden langer en dan zijn de katten krols. Die periode duurt tot en met oktober. Dus de kleintjes uit april en mei kunnen zelf ook nog een nest krijgen”, vertelt medewerkster Ruth van der Weijde.

De katten in het asiel worden allemaal uit voorzorg gesteriliseerd of gecastreerd. Dat luidt ook het advies aan het adres van de kattenbezitters.


Lees verder 
  Poes overleeft spijker door haar hoofd
  Een kat als huisdier kost je 10.000 euro
  'Niet alleen maar knuffelen'

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

Hoorns dierenasiel overvol met jonge katjes

  

In onze shop
2 x 14 l Biokats Micro Kattenbakvulling
Vanaf nu biedt Biokats kattenbezitters een nieuwe, extra fijne kattenbakvulling aan: Biokats Micro. Biokats Micro is een efficiënte kattenbakvulling. 1 li...
EUR 13.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed