Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Zwerver PoekePoek na maanden weer thuis

 
Post datum: 5/2/2010    2113 keer bekeken   
Bron: Echo.nl 
 
Amsterdam - Zwerfkat PoekePoek had het getroffen; een Haarlemse dierenvriendin had de zorg voor hem op zich genomen, en de kater werd gecastreerd, gechipt en kreeg zijn dagelijkse portie eten en liefde. Tot hij tijdens een ommetje werd overvallen door een sneeuwbui en de weg naar ‘huis’ niet terug kon vinden. Een maandenlange zoektocht naar de zwart/witte kater volgde, en de hele Amsterdamse buurt leefde mee. Na veel inzet van diverse kanten is PoekePoek na bijna vier maanden eindelijk weer thuis!

Mevrouw Smeets uit de Dorreboomstraat had de zwerfkat met de bolle kop al een half jaar zien lopen en gaf hem geregeld eten. Maar toen vorige winter de kat erg aftakelde en duidelijk moeite had om zichzelf op straat in leven te houden besloot ze dat het genoeg was. Hij mocht bij haar in huis komen wonen. Het schuwe dier liet zich niet makkelijk vangen maar met geduld en met behulp van allerlei tips van de stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden lukte dat toch. Begin oktober begon PoekePoek, gecastreerd en gechipt, aan zijn nieuwe leven als huiskat.

“Hij paste zich direct al goed aan en had al snel zijn draai gevonden bij mij en mijn andere huiskatten.”herinnert mevrouw Smeets zich. “Hij ging ook weer voorzichtig een blokje om.” Tot er 22 december tijdens zijn wandeling zoveel sneeuw viel dat PoekePoek de weg naar huis niet terug kon vinden. “Ik zal die dag nooit vergeten. Ik heb uren op hem gewacht en rondjes in de buurt gelopen. Maar geen Poek te bekennen.”


Lees verder 
  Katten zijn leven niet zeker in Druten
  Kat zoekt boer of buitenlui
  De iPad is voor poesjes

Gerelateerd

'Onvoorwaardelijke liefde voor dieren'

Kamervragen over de dood van de in beslag genomen Ashera kat

Open dag Help Zwerfkat uitstekend verlopen

Ashera kat in beslag genomen op schiphol

  

In onze shop
12 kg Almo Nature + noppenballen 4 stuks gratis!
Almo Nature Holistic bestaat uit zorgvuldig uitgezochte, hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen. In Almo Nature kattendroogvoer worden geen smaakversterk...
EUR 43.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed