Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Baasjes gezocht

 
Post datum: 3/16/2010    2585 keer bekeken   
Bron: Echo.nl 
 
De Dierenbescherming zoekt nieuwe baasjes voor 39 katten die aanvankelijk door Staatsbosbeheer op Texel gevangen en doodgeschoten zouden worden.

De Dierenbescherming heeft, door afspraken te maken met Staatsbosbeheer, kunnen voorkomen dat de dieren afgeschoten worden. De dieren zijn in verschillende asielen in Noord-Holland Noord opgevangen. Nu de vangperiode afgelopen is, zoekt de Dierenbescherming een nieuw thuis voor de katten.

Staatsbosbeheer wilde de katten in het Nationaal Park Duinen van Texel vangen in kooien om de dieren daar terplekke af te schieten omdat ze schade aan de fauna aanrichten. De Dierenbescherming kwam in het geweer tegen deze dieronvriendelijke methode. Afschot is immers een schijnoplossing. Het is een hardnekkig misverstand dat je een ongewenste populatie kan bestrijden door dieren te vangen of te doden. Dit komt door het principe dat opengevallen gebieden weer worden aangevuld, omdat er ruimte ontstaat voor nieuwe dieren.

 
  Studenten Paraveterinair assisteren op Kattenexpo NLKV
  Sterilisatie/castratie/chipactie voor katten
  Aantal huisdierverzekeringen stijgt fors

Gerelateerd

Speciale gastgezinnen gezocht voor dieren

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

1700 verwilderde katten doodgeschoten

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

  

In onze shop
6 kg Nutrivet Kat and Kitten Regional Farm Chicken Kattenvoer
Katten zijn carnivoren. Ondanks hun huidige levensstijl is hun algemene metabolisme en, in het bijzonder, hun spijsverteringssysteem hetzelfde als van hun ...
EUR 32.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed