Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten steeds vaker op straat gezet

 
Post datum: 3/1/2010    2212 keer bekeken   
Bron: Webregio.nl 
 
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een Alphense zwerfkat die wordt opgevangen, heeft twee keer zoveel kans een spuitje te krijgen dan een zwerfkat uit Zoetermeer. Zo blijkt uit cijfers van het asiel in Zoetermeer. Sinds Alphen geen eigen asiel meer heeft en zwerfdieren vooral naar Zoetermeer worden gebracht, verdubbelde het aantal 'euthanasaties' naar 92 in 2008.

Volgens het asiel eindigen Alphense katten er twee keer vaker met een spuitje dan Zoetermeerse. Reden is dat ze, door de afstand, veel minder door baasjes worden opgehaald, maar vooral dat ze in slechtere gezondheid binnen komen. En dat zou weer liggen aan het feit dat Alphen geen asiel heeft, de dieren dus extra vervoerd worden en de eerste opvang hier door goedwillende maar onopgeleide vrijwilligers gebeurt.

Volgens de beheerder van het Zoetermeerse asiel, Anja Broer, eindigen er in Alphen door het ontbreken van een asiel bovendien vaker dieren op straat. "Wij krijgen bijna dagelijks telefoontjes van Alphenaren die afstand van hun dier willen doen. Maar wij kunnen die niet opnemen, de afspraak was alleen voor noodhulp. Als mensen geen opvang kunnen vinden, zetten ze hun dier dus op straat. Alphen creŽert zo dus meer zwerfdieren. Het aantal noodopvangen die wij voor Alphen doen, blijkt ook vele malen hoger dan ingeschat was."

In 2008 werden 140 katten en 45 honden uit Alphen naar Zoetermeer gebracht. GroenLinks trekt over de cijfers aan de bel.

 
  Meldformulier voor Kat uit de Gracht
  Chilenen vast voor doden katten in ritueel
  Politie onderzoekt kattenmishandeling

Gerelateerd

Open dag Help Zwerfkat uitstekend verlopen

70.000 katten en honden opgevangen in Belgische asielen

Meer dan 1250 honden en katten van de straat

Meer dieren botweg op straat gedumpt

Dierenbescherming Apeldoorn blijft Eper zwerfkat opvangen

  

In onze shop
4 kg Royal Canin Kitten Sterilised Kattenvoer
Voor de sterilisatie/castratie is de stofwisseling van de kat op voeding met een vrijwel constant energiegehalte ingesteld. De kat eet zoveel tot haar ener...
EUR 24.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed