Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Graafse zwerfkat wordt geholpen

 
Post datum: 4/25/2005    Door: admin    2324 keer bekeken    
 
GRAVE - Vangen, 'helpen' en terugzetten. Dat is volgens Honden en Katten Zorg Uden (HoKaZo) de beste methode om zwerfkatten aan te pakken. Gisteren werden de eerste vangkooien door HoKaZo in Grave geplaatst. De organisatie blijft dat in elk geval tot 2 mei doen, in opdracht van de gemeente Grave. De katten worden gevangen in 'deugdelijke vangkooien'. Wanneer de wilde katten gevangen zijn wordt de mate van wildheid ingeschat.

Als een kat te wild is om in een gezin geplaatst te worden, wordt het diertje naar de dierenarts gebracht en gesteriliseerd of gecastreerd, zodat geen wilde nakomelingetjes in Grave rond gaan dolen.

Wanneer de 'hulpfase' achter de rug is, worden de katten teruggeplaatst in de omgeving waar ze gevangen zijn. De zwerfkatten zorgen daarna, zo heeft het verleden uitgewezen, voor aanmerkelijk minder overlast. Een 'geholpen groep' stoot andere katten af, ook van voortplanting is geen sprake meer, dus sterven de zwerfkatten door natuurlijk verloop uit.

HoKaZo vraagt omwonenden van de vanggebieden (die per brief zijn ingelicht) om de zwerfkatten niet meer te voeren, en al helemaal niet tijdens de 'vangperiode'. Ook wordt aangeraden om huiskatten zoveel mogelijk binnen te houden, en te voorzien van een elastisch halsbandje, zodat het verschil tussen een huis- en zwerfkat goed zichtbaar is. Bovendien raadt de organisatie de kattenbezitters in Grave aan om hun huiskatten tijdig te laten steriliseren of castreren.

De gemeente Grave hoopt dat de klachten over zwerfkatten afnemen na de behandeling van HoKaZo.
 
  Jaloezie
  Beau op bezoek
  Zwemmen voor het dierenasiel

Gerelateerd

Open dag Help Zwerfkat uitstekend verlopen

Katten helpen ratten mijnen opsporen

Hoeveel muizen vangen onze katten?

"Prozac" moet kater Truus helpen thuis te blijven

Dierenbescherming Apeldoorn blijft Eper zwerfkat opvangen

  

In onze shop
4 kg Royal Canin Kitten Sterilised Kattenvoer
Voor de sterilisatie/castratie is de stofwisseling van de kat op voeding met een vrijwel constant energiegehalte ingesteld. De kat eet zoveel tot haar ener...
EUR 24.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed