Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Politie onderzoekt kattenmishandeling

 
Post datum: 2/24/2010    2305 keer bekeken   
Bron: Rtv Rijnmond 
 
De politie in Papendrecht is een onderzoek gestart naar vijf mogelijke gevallen van kattenmishandeling. Vier beestjes zijn daar het afgelopen jaar overleden.

De gehandicapte mevrouw Janny Durinck woont pas twee jaar in de Willem Roelofsstraat in Papendrecht en sindsdien heeft ze problemen met haar katten. Nog voor ze haar woning betrok, kwamen er klachten van een bewoner uit de buurt, omdat die geruchten had gehoord dat ze 40 katten zou hebben. Ze kwam er met 7 katten wonen.

De katten komen maar een uurtje per dag buiten uit en lopen met name in de omliggende straten, zoals de Jacob Marisstraat, de Jozef Israelstraat en de Randwijk.

In november 2008 werd haar kat Truus dusdanig toegetakeld, dat de staart moest worden geamputeerd. Vervolgens werd haar Poekie vergiftigd in maart 2009 en twee weken later in april had Ajax een dusdanig letsel dat mevrouw Durinck deze moest laten inslapen.

In januari dit jaar was het weer raak. Op 8 januari werd Eva levenloos niet ver van de woning aan de Randweg gevonden en een dag later troffen mensen JD aan op de hoek van de Randweg met de Burgemeester Keijzerweg.

Bij de katten Eva en JD is sectie gedaan door een dierenziekenhuis in Utrecht. Bij beide bleek dat ze met een stomp voorwerp waren toegetakeld en veel inwendig letsel hadden. Mevrouw Durinck denkt daarom dat de katten zijn mishandeld.

Een medewerker van de Dierenbescherming Papendrecht durft er nog geen conclusies aan te verbinden, omdat de verwondingen op allerlei manieren kunnen zijn toegebracht.

De politie neemt de zaak hoog op, omdat het te toevallig is dat er van één eigenaar vier katten zijn omgebracht. De politie wil daarom graag in conotact komen met mensen die meer over deze zaak kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Papendrecht via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


 

 
  Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten
  Dierenthuis op zoek naar geld
  Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

Gerelateerd

Royal Canin: Onderzoek consumentenbond kattenvoer onvolledig

Politie onderzoekt vergiftiging poezen

Parijs vroeg onderzoek naar risico voor katten

Eigenaren kat willen vertrouwen in politie terug

  

In onze shop
Greenwoods Adult Vis & Rijst Kattenvoer
Met Greenwoods katten-droogvoeding biedt u uw kat de best mogelijke voeding. Door het hoge aandeel van vers vlees of verse vis en de zorgvuldige bereiding ...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed