Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

 
Post datum: 2/23/2010    2631 keer bekeken    
 
AMSTERDAM - De Sophia KattenBond heeft ruim € 2.000,- opgehaald met een KattenActie voor de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ). De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren heeft dit bedrag aangevuld tot € 2.500,-. De SAZ helpt zwerfkatten in Amsterdam en verkeert momenteel in financiële nood. Met het bijeengebrachte bedrag kan zij dit jaar de zwerfkatten opnieuw helpen.

De Sophia KattenBond organiseert een aantal keer per jaar een zogenaamde KattenActie, waarmee geld wordt ingezameld voor een lokaal kattendoel. Om de Amsterdamse zwerfkatten de winter door te helpen, hield de Sophia KattenBond in december 2009 een collecte. Daarmee werd € 1.500,- opgehaald. Ook startte er een sms-actie. Deze leverde tot nu toe € 500,- op. Door een sms-bericht te sturen naar 4333 met het woord KATTEN, doneert men eenmalig 1,50 voor de Amsterdamse zwerfkatten. De SMS-actie loopt nog tot 1 april 2010.

Het leed onder zwerfkatten is schrijnend. Ziektes, honger, parasieten en het harde leven in de marge van de samenleving eisen dagelijks hun tol. Bovendien zorgen zwerfkatten voor overlast in de stad, waardoor zij vaak op weinig steun kunnen rekenen. De SAZ pakt het probleem van het groeiend aantal zwerfkatten op een diervriendelijke en doeltreffende manier aan. Zij helpt de dieren door hen te vangen en onder te brengen bij particulieren of in een opvang. Verwilderde katten worden gecastreerd en teruggeplaatst op de vangplek. Door de afnemende reproductie neemt de de populatie in omvang af. De SAZ voert de dieren bij met speciale voertonnen, zodat de katten de winter goed kunnen doorkomen.

De Sophia KattenBond is onderdeel van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren en komt op voor de belangen van alle katten in Nederland. De Sophia KattenBond geeft voorlichting over de natuurlijke behoefte van katten, helpt verwilderde katten aan een beter bestaan en zet zich in voor beschermende wetgeving rondom de handel in katten. Meer informatie is te vinden op de website www.sophiakattenbond.nl.

 
  Dierenthuis op zoek naar geld
  Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald
  Summer steelt kittens en moet dus bevallen

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Stichting Zwerfkatten blij verrast

  

In onze shop
7,5 kg + 2 kg gratis! 9 kg Applaws kattenvoer
Applaws Droog kattenvoer is een uniek compleet voer voor volwassen katten. De droge brokjes simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten. Katten zijn ...
EUR 46.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed