Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierenthuis op zoek naar geld

 
Post datum: 2/17/2010    Door: Odeke de jong    2054 keer bekeken   
Bron: Almere vandaag 
 
Almere - Stichting Dierenthuis uit Aarle-Rixtel heeft anderhalf miljoen euro nodig voor de verhuizing naar Almere. De Brabantse stichting moet noodgedwongen verhuizen, omdat het op haar huidige locatie overlast geeft aan de omwonenden. Dierenthuis start nu een aantal acties om het geld binnen twee jaar bij elkaar te krijgen.

De stichting heeft een opvang voor ongeveer duizend verwilderde katten, tweehonderd katten met kattenaids en een aantal oudere honden die kampen met diverse medische problemen. Binnen twee jaar moeten alle katten en honden zijn verhuisd naar een nieuw gebouw aan de Groene Kadeweg in Buiten. ,,Het eerste bedrag wat wij nodig hebben is twintigduizend euro", vertelt Alice van Duijn, directeur en oprichter van Dierenthuis. ,,Dat bedrag is nodig om de grond in Almere aan te kopen. De tekeningen voor ons nieuwe onderkomen liggen al klaar." Van Duijn denkt dat het bedrag bijeen kan worden gebracht door de donateurs van de stichting. ,,Als iedereen een paar euro extra doneert, komen wij al een heel eind."

In totaal is drie miljoen euro gemoeid met de verhuizing. Anderhalf miljoen euro hoopt de directeur op te kunnen halen door de verkoop van de grond in Aarle-Rixtel. Van Duijn is nu bezig met het opzetten van een nieuwe stichting onder de naam Dierenthuis naar Almere. Ook werkt zij aan het samenstellen van een comité van aanbeveling. Een kleine groep (bekende) mensen die sympathie hebben voor het project. ,,Daarbij zijn wij bezig met het opzetten van een aantal acties, maar daar is nog niet zoveel over bekend."

 
  Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald
  Summer steelt kittens en moet dus bevallen
  Poes wacht 50 uur op gewillige brandweer

Gerelateerd

Dierenthuis Aarle-Rixtel moet deuren sluiten

Bijna half miljoen dieren zinloos gedood

'Laarbeek moet Dierenthuis aanpakken'

Nieuwe aktie van de stichting Veterinair Steunfonds

Nederland heeft 30,7 miljoen huisdieren

  

In onze shop
24 x 85 g Voordeelpakket Gourmet Gold Luxe Mix
Katten zijn ware fijnproevers en wensen afwisseling op hun menu. De meest veeleisende gourmets onder de katten gaan nog een stapje verder en verlangen afwi...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed