Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

 
Post datum: 2/17/2010    2457 keer bekeken   
Bron: Fok.nl 
 
Vorig jaar zijn 1002 dieren bij hun eigenaar weggehaald vanwege mishandeling of verwaarlozing. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van 2008. Dat meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) vandaag.

In 34 procent van de gevallen ging het om honden en bij dertig procent waren pony's en paarden verwaarloosd. In achttien procent van de inbewaringnemingen ging het om katten.

De stijging van het aantal weggehaalde dieren is mogelijk te verklaren uit het feit dat misstanden sinds 1 juli 2008 niet alleen strafrechtelijk maar ook bestuursrechtelijk kunnen worden aangepakt. Hierdoor kunnen dieren op kosten van de eigenaar naar een opvangadres worden gebracht.

Het aantal dieren dat werd gedumpt steeg met 45 procent tot 211. In de meeste gevallen ging het om katten en honden.

 
  Summer steelt kittens en moet dus bevallen
  Poes wacht 50 uur op gewillige brandweer
  Buitenkatten zoeken met spoed nieuw tehuis

Gerelateerd

Aangifte van mishandeling van kat

Kater Frits na mishandeling weer thuis

Kat aanleiding voor mishandeling en bedreiging

Kat schiet eigenaar neer

  

In onze shop
10 kg Hill??s Feline + Dreamies met kaas 60 g gratis!
Hill~s Science Plan Feline is een uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding voor katten. Hill??s Premium kattenvoer bevat uitsluitend ingrediƫnten van de bes...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed