Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kortingsactie van dierenbescherming

 
Post datum: 2/8/2010    2790 keer bekeken   
Bron: Hardenberg.nu 
 
Regio - De Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel houdt in samenwerking met diverse dierenartsen vanaf Valentijnsdag een kortingsactie op de castratie en sterilisatie van katten. Van 14 t/m 28 februari 2010 kunnen particulieren een korting van  10,-- krijgen voor de castratie van een kater en  17,50 voor de sterilisatie van een poes.
Met deze actie benadrukt de Dierenbescherming nog eens hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun dier te laten 'helpen'. Alleen zo kunnen ongewenste nesten en nog meer katten in Nederland worden vermeden. Daarnaast is er een chipactie voor de registratie van katten. De korting op het chippen is  5,--.

In de Nederlandse asielen zitten heel veel katten. Met name in de zomermaanden levert dit overvolle hokken op. Tegenwoordig echter, beperken de problemen in de asielen zich steeds vaker niet meer tot die periode. Alleen verantwoord huisdierenbezit kan hier verandering in brengen. Nog te vaak laten mensen hun poes of kater de vrije hand. 'Nestjes zijn zo leuk voor de kinderen', en 'dat is toch de natuur van zo'n dier', zijn nog te vaak de niet goed doordachte argumenten. Natuurlijk zijn ze schattig, die kleine katjes. Voor het eerste nestje is vaak wel plaats bij buren of vrienden. Maar daarna rest het asiel of het leven als zwerfkat op straat. Om hier iets aan te doen, organiseert de Dierenbescherming nu al weer enkele jaren castratieacties onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen'. Zo zijn er in 2009 bijna 700 katten geholpen en zo'n 200 dieren met korting gechipt.

De dierenartsen in het werkgebied van de afdeling, dat zijn de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Olst/Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, zijn geheel op de hoogte. Op onze website www.noordoverijssel.dierenbescherming.nl vindt u de dierenartsen die met de kortingsactie meedoen. Daar vindt u ook meer informatie over het werk van de Dierenbescherming Noord-Overijssel. Mocht u toch meer informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met de Dierenbescherming, tel. 06-11072372.

 
  Maand van het gebit bij dierenartsen
  Bijzondere wegloper zoekt baas
  Groningen stopt met kattenexperimenten

Gerelateerd

Gratis Gebitscontrole bij Dierenartsen AnimalCare

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Speciale chip en sterilisatie actie in Helmond

Gaia tevreden over Brusselse subsidie sterilisatie zwerfkatten

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

  

In onze shop
4 kg Royal Canin Kitten Sterilised Kattenvoer
Voor de sterilisatie/castratie is de stofwisseling van de kat op voeding met een vrijwel constant energiegehalte ingesteld. De kat eet zoveel tot haar ener...
EUR 24.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed