Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Vandalen blazen kat op met rotje

 
Post datum: 1/6/2010    3487 keer bekeken   
Bron: Telegraaf



 
 




KLAZIENAVEEN -  De Dierenbescherming in het Drentse Klazienaveen doet een poging de daders te achterhalen van een wel heel sterk staaltje van dierenmishandeling. Beulen bliezen een kat op door een rotje in het achterwerk van het weerloze diertje tot ontploffing te brengen.

Het slachtoffer leefde nog heel even en stierf vervolgens een gruwelijke dood. ,,We maken het wel vaker mee dat vuurwerk naar dieren wordt gegooid, maar dit slaat echt alles”, aldus een verontwaardigde Yvon Veldhoen van de Dierenbescherming Zuid-Oost Drenthe. De organisatie probeert nu alsnog te achterhalen wie het baasje van de kat is. ,,En we willen natuurlijk dat de daders worden gestraft. Vandaar de aangifte.”

Het incident vond plaats op oudejaarsavond. De moeder van een meisje meldt hoe haar dochtertje de zwaargewonde kat in de buurt van een bouwmarkt ontdekte. ,,Het diertje gilde het uit van de pijn. Mijn dochter heeft de poes op haar scooter mee naar huis genomen. Daar nam ze het diertje op schoot, maar het overleed na een klein kwartiertje. Stinkend naar verbrand vlees en vuurwerk. We zijn er doodziek van, heel verschrikkelijk.”

De Dierenbescherming zegt zwaar aan het incident te tillen. ,,We laten het er niet bij zitten”, aldus Yvon Veldhoen. ,,Zeker omdat dit niet per ongeluk kan zijn gegaan. Hier is boze opzet in het spel geweest.”

Inmiddels heeft een Arnhemmer vandaag laten weten een beloning van 5000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot aanhouding van een dierenbeul in Klazienaveen. De dader riskeert volgens het Openbaar Ministerie in Assen een straf van maximaal drie jaar cel of een boete van 18.500 euro.

 
  Stichting Zwerfkatten blij verrast
  Animal Alert voor vermiste dieren
  Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

LID: melding dierenmishandeling uit taboesfeer

Chipactie Dierenbescherming groot succes

  

In onze shop
10 / 8 kg + 1,4 kg gratis! 11,4 / 9,4 kg Happy Cat kattenvoer
Happy Cat is hoogwaardig kattenvoer in de beste fijnproeverskwaliteit. Individueel en exclusief in alle levensfasen. Veel kattenvoer gaat bij de samenstell...
EUR 42.99




De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed