Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Honden stelen de show op de catwalk

 
Post datum: 4/19/2005    Door: admin    2246 keer bekeken    
 
EIBERGEN - Op de catwalk van dierenasiel Brammelo wisselen zondag verschillende modellen elkaar in hoog tempo af. ‘Nu is het de beurt aan Lucas. Deze mechelse herder is in opleiding geweest voor politiehond.’ De honden trekken hun begeleiders over de matrassen die dienst doen als ondergrond voor de catwalk en laten zien wat ze in huis hebben, misschien wel voor een nieuwe baas.

De open dag van Brammelo trekt veel belangstellenden. Die kunnen een kijkje nemen bij de honden die in het asiel wachten op een nieuwe baas. Niet alleen bij de hondenkennel staan veel potentiële bazen, ook in de naastgelegen kattenkamer is het druk. Door het grote luik stapt een meisje met haar moeder de buitenkennel in. Ze aait Bagel, een bruinzwarte kater die gemoedelijk in het zonnetje ligt. ‘Als je je hoofd naar hem toebuigt, geeft hij je een kopje tegen je kopje’, vertelt Yvon de Ron, medewerkster van Brammelo. Vier weken geleden kreeg het asiel vier zwaar verwaarloosde perzen binnen, die door de asielmedewerkster liefdevol zijn opgevangen en verzorgd. Het is nu tijd dat deze katten een nieuw tehuis krijgen.

Op de catwalk showt ondertussen Bijanca zichzelf, een zwarte dobermann. ‘Het heeft even geduurd voordat deze dame lekker in haar vel zat, maar nu is ze helemaal klaar voor een nieuw thuis. Wie geeft deze schat een kans?’ schalt het door de microfoon.

Tehuis

De bedoeling van de open asieldag is om voor zoveel mogelijk dieren een goed tehuis te vinden. De honden mogen echter nog niet direct mee met hun nieuwe baas. ‘We vinden het belangrijk om eerst een gesprek met de mensen te hebben en te kijken of de hond inderdaad bij hen past’, vertelt de vrijwilligster. Het is daarom ook nog niet duidelijk hoeveel honden zondag een nieuwe baas hebben gevonden.

In de kattenkamer mogen de nieuwe eigenaren hun huisdier wel direct bespreken. Zo heeft de kleine zwarte Zelma een huis gevonden bij een ouder echtpaar in Groenlo. ‘Ze ging bij de vrouw op schoot zitten en koos zo haar nieuwe bazin’, vertelt De Ron. Voor de kleine zwarte poes is de open dag in elk geval succesvol geweest.

Meer informatie over de dieren van asiel Brammelo is te vinden op de site http://www.brammelo.nl
 
  Pootjes spalken, staarten verbinden en tanden knippen
  Voorlopig geen nieuw asiel Alphen
  Huisdier niet in container

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Open Dag Dierenasiel Amsterdam

Hoorns dierenasiel overvol met jonge katjes

  

In onze shop
Faelis Menu Probeerpakket Kattenvoer 8 x 200 g
Terra Faelis Vlees-Menu in praktische 8 x 200 g Probeerpakket is een volwaardige huisgemaakte maaltijd voor katten van natuurlijke en kwalitatief hoofwaard...
EUR 18.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed