Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

 
Post datum: 12/23/2009    10890 keer bekeken    
 
Naast Proteq brengt dit jaar ook Huisdierenverzekeringen.nl een lijst met populaire honden en kattennamen uit. Alhoewel er verschillen zijn, zijn er ook (gelukkig) wel overeenkomsten. Zo staat Tijgertje in de lijst van Proteq dit jaar op de eerste plaats, terwijl deze bij Huisdierenverzekeringen.nl op de 6de plaats staat.

Hoewel Simba en Tijgertje al sinds jaar en dag populaire namen zijn, lijkt er toch een veranderende trend gaande te zijn. "Mensen worden creatiever met het verzinnen van namen", aldus Wilfried de Jong van Huisdierenverzekeringen.nl, "Het aantal verschillende namen dat uit ons onderzoek naar voren komt wordt ieder jaar groter". Ook wordt er steeds meer op trends en hypes ingespeeld, zo is het aantal dieren dat de naam Mika, Michael of zelfs Borat kreeg enorm toegenomen in 2009.

Grootste stijger is gewoon 'Poes'. Waar Tijgertje al eerder achterhaald bleek, lijkt hetzelfde te gaan gelden voor namen als Simba, Minoes en Luna. Deze namen bleken in 2009 een stuk minder populair dan in voorgaande jaren.

De top 15 populairste katten en poezennamen volgens Huisdierenverzekeringen.nl

1.   Gizmo 
2.   Noa(h) 
3.   Poes 
4.   Tommy 
5.   Simba 
6.   Tijger 
7.   Sam 
8.   Minoes 
9.   Mickey 
10.  Daisy 
11.  Binky 
12.  Max 
13.  Luna 
14.  Poekie 
15.  Kitty 

 
  Turkije’s ‘Van katten’ mascotte Basketball 2010
  Opmerkelijke oproep aan Brabantse kattenliefhebbers
  Advies: denk ook aan de dieren met de kou

Gerelateerd

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Dierenasiel trekt nieuwe vacht aan

Afslanken voor huisdieren nieuwe hype

Nog geen nieuwe plaats dierenasiel Woerden

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed