Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Turkije’s ‘Van katten’ mascotte Basketball 2010

 
Post datum: 12/22/2009    2329 keer bekeken    
 
De ‘Van katten’ van Turkije worden mascotte van het 2010 FIBA World Basketball Championship. De wedstrijden worden gehouden in gastland Turkije.

Gedurende de ceremonie onthulde de organisators een ‘Van kat’ als mascotte van het evenement dat plaats zal vinden in de steden Ankara, Kayseri, Istanbul en Izmir tussen 28 augustus en 12 september volgend jaar. De naam van de mascotte zal worden gekozen door middel van een poll op de officiële website in 2010 door Turkse fans.

De mascotte Van kat zal basketbal liefhebbers ontmoeten in Ortakoy, Taksim Square en Sultanahmet op dinsdag. Woensdag gaat de mascotte naar Kayseri, een van de steden waar de kampioenschappen zullen plaatsvinden. Dan zal de Van kat fans ontmoeten op het Cumhuriyet plein en de Hunat Hatun Moskee. De tour wordt afgerond op berg Erciyes.

De Van katten komen uit het gebied bij het Van Meer in het zuidoosten van Turkije, het grootste meer van het land. Het is een zouthoudend meer dat water ontvangt van talloze smalle stroompjes uit de omliggende bergen. Van katten zijn groot, wit en hebben vaak twee verschillende kleuren ogen, zoals de mascotte die een groen en een blauw oog heeft.

 
  Opmerkelijke oproep aan Brabantse kattenliefhebbers
  Advies: denk ook aan de dieren met de kou
  Kat op toilet

  

In onze shop
10 / 8 kg + 1,4 kg gratis! 11,4 / 9,4 kg Happy Cat kattenvoer
Happy Cat is hoogwaardig kattenvoer in de beste fijnproeverskwaliteit. Individueel en exclusief in alle levensfasen. Veel kattenvoer gaat bij de samenstell...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed