Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Opmerkelijke oproep aan Brabantse kattenliefhebbers

 
Post datum: 12/22/2009    2451 keer bekeken   
Bron: Omroep Brabant 
 
SON - De link tussen katten en wetenschap zul je misschien niet snel leggen. Toch kan jouw huiskat bijdragen aan de totstandkoming van de Brabantse Zoogdieratlas. Enige voorwaarde is dat het diertje vaardig genoeg is muizen te vangen en deze trouw bij het baasje kan thuisbezorgen. Maar hoe is dat wetenschap?

Het blijft een vreemd fenomeen dat katten na een paar uur ravotten in de buitenlucht, soms trots door het deurluikje binnenwandelen met een dode muis tussen de tanden. Poeslief bedoelt het echter goed wanneer hij het levenloze muizenlichaam als blijk van waardering voor je voeten neerlegt. Ook de redactie van de Brabantse Zoogdieratlas stelt deze bijdrage op prijs, want zij roept katteneigenaren op om foto’s van de kattenprooi naar de organisatie te e-mailen. Zo hoopt de Brabantse Zoogdieratlas een beter overzicht te krijgen van de verschillende muizensoorten in Brabant.

Volgens de coördinator van de Brabantse Zoogdieratlas, Emilie de Bruijckere, maken katten het proces van muizen herkennen een stuk gemakkelijker. “Muizen zijn moeilijk om te zien. En als je er eentje ziet, weet je vrijwel nooit welke soort het nu eigenlijk is.” De Bruijckere vindt het daarom zonde dat veel muizen die worden meegenomen door de huiskat,  zomaar weggegooid worden. “Zo’n  foto kan ons veel informatie opleveren over de muissoort en waar deze nu precies voorkomt.”


 


Lees verder 
  Advies: denk ook aan de dieren met de kou
  Kat op toilet
  Jip na acht jaar terug

Gerelateerd

Kat zorgt voor ruzie tussen VTM en VRT

Fietser over de kop door kat tussen spaken

Kat tussen spouwmuur

Schoonmaken tussen de katten

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed