Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Advies: denk ook aan de dieren met de kou

 
Post datum: 12/21/2009    2405 keer bekeken    
 
REGIO - De Dierenbescherming Amersfoort en omstreken vraagt huisdierbezitters extra op hun dieren te letten met de kou en de feestdagen. Bij vrieskou en sneeuw, maar ook met Kerstmis en Oud en Nieuw, hebben de dieren extra zorg nodig. Daarom geeft de Dierenbescherming een aantal wintertips.

Katten hebben een hekel aan kou. Het liefst liggen ze de hele dag bij de verwarming. Buiten gaan ze creatiever om met het zoeken naar een warme slaapplaats. Dit kan de schuur zijn van de buren, maar ook onder de motorkap van de auto. Zorg dat het kattenluikje werkt, zodat de kat naar binnen kan en niet elders hoeft te overnachten. Klop op de motorkap, voordat u de auto start, zodat de kat tijd heeft om te vertrekken.

Bij het aanbrengen van kerstversiering binnen of buitenshuis, is het belangrijk op te letten dat deze geen gevaar vormt voor dieren. Gevaren zijn dat dieren de versiering opeten of zich eraan bezeren. Dennennaalden zijn giftig voor huisdieren, dus zet de etensbak nooit onder de kerstboom. Ook kerststerren en -rozen zijn giftig.

Omdat katten en honden graag door het huis rennen, is het verstandig de kerstboom vast te zetten met visdraad. De draden zijn bijna onzichtbaar en de boom staat steviger. Hang breekbare kerstversiering en snoepgoed bovenin de boom. Dieren kunnen ziek worden van snoep, vooral chocola is erg gevaarlijk voor honden. In engelenhaar zit glasvezel, dus hang dat liever niet in de boom.

Met de feestdagen wordt er lekker en vooral veel gegeten. Geef echter nooit 'menseneten' aan honden of katten. De kans is groot dat ze moeten overgeven en dat is wel het laatste waarop u tijdens het kerstdiner zit te wachten. Wilt u toch een lekker feestmaal voor uw hond of kat bereiden? De dierenspeciaalzaak verkoopt genoeg verantwoorde alternatieven.

Veel katten en honden zijn bang voor de knallen van vuurwerk. Er bestaan cursussen die een huisdier van vuurwerkangst af kunnen helpen. Ook is er de ‘vuurwerk-CD' met daarop oefeningen en instructies honden en katten aan knallen te laten wennen. Een andere tip is om honden en katten om 12 uur pas eten te geven. Ze hebben dan erge honger en minder aandacht voor de knallen. Zorg dat het kattenluik op slot zit en ramen en deuren gesloten blijven, zodat dieren niet kunnen wegrennen en verdwalen. Laat uw huisdier bovendien voorzien van een identificatiechip. Mocht het dier toch verdwalen, dan is het via deze chip makkelijk te herenigen met de eigenaar.

 
  Kat op toilet
  Jip na acht jaar terug
  Dierenasiel vol met websiteklanten

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Vereniging vraagt hulp kattenbezitters

Nieuwe diersoort in DierenPark Amersfoort

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

  

In onze shop
Combi-Pack 5 kg Hill??s Prescription Diet & 12 x 85 g kip
FLUTD (Feline Lower Urinary Tract Disease) is een complexe ziekte van de onderste urinewegen, vaak verbonden met kristalvorming in de urine, wat voor katte...
EUR 47.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed