Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Jip na acht jaar terug

 
Post datum: 12/20/2009    1871 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
GEMERT -  „Dit is ons kerstcadeau, echt een wonder”, zegt een dolblije Catherine van Gemert uit het Brabantse Gemert.

Afgelopen weekend belde de Dierenambulance in Helmond. Er was nieuws over Jip, de kat die de familie Van Gemert acht jaar geleden kwijtraakte. „Ze zeiden dat ze hem gevonden hadden. We konden het niet geloven. Ik dacht eerst dat ze vastgesteld hadden dat hij dood was. Maar via de chip konden ze hem aan ons linken”, zegt Catherine.

Jip verdween acht jaar geleden toen de familie nog in Helmond woonde. De Van Gemerts hadden twee katten, Jip en Janneke. „En dat ging niet lekker, die twee hadden vaak ruzie. Janneke was erg dominant. Jip verdween af en toe, maar hij liet zich wel weer pakken. Maar op een boze dag kwam hij helemaal niet meer terug. We hebben alles afgezocht, maar hij bleef weg.”

Tot afgelopen weekend de Dierenambulance belde. „Ze zijn hem komen brengen en hij sprong zo van het kooitje waar hij in zat op de schouder van mijn man. Hij gaf hem op precies dezelfde manier kopjes als toentertijd. We weten zeker dat hij ons herkende. Het was schitterend om te zien.”

Waar Jip al die jaren is gebleven, blijft een raadsel. „We denken dat hij ergens anders heeft gelogeerd. Vermoedelijk zijn die mensen verhuisd en daardoor is Jip gaan zwerven. Hij is behoorlijk mager”, zegt Catherine van Gemert.

 

 
  Dierenasiel vol met websiteklanten
  Hond klopt kat nipt in "beste huisdier"-test
  Wat doen katten als ze alleen thuis zijn?

Gerelateerd

Opmerkelijke oproep aan Brabantse kattenliefhebbers

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed