Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Pootjes spalken, staarten verbinden en tanden knippen

 
Post datum: 4/17/2005    Door: admin    4145 keer bekeken    
 
Wat te doen als poes Pluisje zich verslikt in zijn brokjes? Of als de trouwe bouvier Bello tijdens een warme zomerdag bevangen wordt door de hitte. Hoe herken je de kattenziekte en is het verstandig om je hond na het eten lekker te laten rennen?

Op al deze vragen geeft de cursus 'Dieren EHBO' van de Dierenbescherming antwoord. Vanaf woensdag 27 april kunnen de cursisten aan de slag met thermometer, schaar en verband. Al zal er eerst de nodige theorie verstouwd moeten worden, zo laat Katja Huijsmans van de Dierenbescherming weten. ,,Twee dierenartsen verzorgen de lessen'', vertelt ze. ,,Je hebt soms het idee dat je bij een biologieles zit.'' Want deelnemers krijgen informatie over het skelet, het zenuwstelsel en ziektebeelden van onder meer honden, katten, vogels, paarden en knaagdieren. Daarbij leren de mensen dierenziekten te herkennen, maar ook hoe je een pootwond bij een kat moet verbinden of een hond mond-op-mondbeademing kunt geven.

Ook zijn er praktijklessen. Daarbij mogen enkele deelnemers hun eigen huisdier meenemen. ,,Niet allemaal tegelijk natuurlijk'', verduidelijkt Huijsmans. ,,Liefst een hond die het wel goed vindt dat er wat aan hem ge-frunnikt wordt.'' Deelnemers leren dan hoe je het dier het beste in een bepaalde houding kunt leggen. Of hoe je een staart of een poot in het verband moet draaien. ,,Meestal zijn dat de leukste lessen,'' laat Huijsmans weten.

In totaal beslaat de EHBO-cursus voor dieren zestien lessen van twee uur. Na een praktijk-, mondeling en schriftelijk examen krijgen de cursisten een officieel EHBO-diploma en een bijbehorend EHBO-pasje.

De cursus Dieren EHBO wordt vanaf 27 april op woensdagavond tussen 20 en 22 uur gegeven in het regiokantoor van de Dierenbescherming Limburg aan de Wilhelminastraat 47 in Sittard.

Voor leden van de dierenbescherming kost deelname 90 euro. Niet-leden betalen 110 euro en worden voor dat geld meteen lid van de Dierenbescherming.

Voor aanmelding en meer informatie: 0900-7009000, of kijk op www.limburg.dierenbescherming.nl.
 
  Voorlopig geen nieuw asiel Alphen
  Huisdier niet in container
  Nieuwbouw dierenasiel binnenkort geopend

Gerelateerd

Kat vat vlam tijdens diner

Politiemensen beledigd tijdens zorg voor poesjes

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed