Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hond klopt kat nipt in "beste huisdier"-test

 
Post datum: 12/14/2009    1718 keer bekeken   
Bron: Hbvl.be



 
 




De hond is de beste vriend van de mens, wordt wel eens gezegd. En dat klopt ook, zo blijkt uit een studie die erop gericht was de strijd hond-kat voor eens en altijd te beslechten.

Bij het onderzoek, uitgevoerd door New Scientist, werden elf parameters zoals karakter, intelligentie, nut etc. gemeten. Honden kwamen in zes van de elf categorieŽn als beste uit de bus, katten scoorden in de vijf andere categorieŽn het beste.

Katten hebben grotere hersenen in verhouding tot hun lichaamsgrootte. De hersenen bevatten ook meer cellen. Kattenhersenen hebben 1,4 miljoen hersencellen die complexe functies als geheugen en aandacht controleren meer dan hondenhersenen.


Lees verder



 
  Wat doen katten als ze alleen thuis zijn?
  Creatief met kat en kerst
  Zwerfkatten Texel worden gevangen

Gerelateerd

Wie wil de poes van mijn vriend hebben?

  

In onze shop
Gourmet Mon Petit 18 x 50 g, tijdelijk 14 + 4 gratis!
Gourmet Mon Petit is een exquise natvoer voor alle volwassen katten. De fijne creaties van zachte repen van aromatisch vlees of hartige vis zijn een genot ...
EUR 5.81




De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed