Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Extra controles in dierenwinkels en bij handelaren

 
Post datum: 12/5/2009    1788 keer bekeken    
 
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gaat extra controleren of dierenwinkels en -handelaren wel genoeg aandacht besteden aan dierenwelzijn. De inspectie krijgt hiervoor een aanvullende 1,8 miljoen euro van minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA), zo maakte zij woensdag bekend.

De LID gaat controleren of de branche zich houdt aan het certificeringssysteem voor dierenwelzijn dat momenteel wordt ontwikkeld voor dierenwinkels, groothandels, pensions, fokkers en handelaren. Bedrijven die hier niet aan meedoen, kunnen vaker een bezoekje verwachten van de inspectie dan bedrijven die wel zijn gecertificeerd.

Het certificeringssysteem wordt naar verwachting volgend jaar van kracht. Dan valt een grotere groep dieren onder de controlebevoegdheid van de inspectie. Behalve honden en katten betreft het dan onder meer ook konijnen, cavia's, parkieten en vissen.

Het geld wordt over vier jaar uitgesmeerd. Het jaarlijkse budget van de dienst komt daarmee op ruim 2,5 miljoen.

 
  'Om mensen zoals ik te helpen'
  Zet je kat een pruik op
  Huisdierenbezitter gaat veel naar dierenarts

Gerelateerd

Certificering fokkers en handelaren huisdieren

Groen! wil aandacht voor dieren in asiel

'Veilingsites treden niet hard genoeg op tegen dierenhandel'

`Vreemd genoeg zijn katten altijd de dupe`

  

In onze shop
Valeriaan-Kattenspeelkussen Patchwork-Uil
Het kussen met de welzijns-geur wordt snel de lievelingsvriend van uw kat! De zachte stof is met veel dinkel en 8 gram hoogwaardige valeriaan gevuld. De aa...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed