Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Huisdierenbezitter gaat veel naar dierenarts

 
Post datum: 12/1/2009    1749 keer bekeken   
Bron: MDWeekly 
 
Vier op de tien huisdierenbezitters in Nederland brengt jaarlijks minimaal twee keer een bezoek aan de dierenarts. Bezitters van honden en katten gaan vooral naar de dierenarts om hun dier te laten inenten, te laten castreren of te laten steriliseren. Dit komt naar voren uit onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gehouden onder 1.627 respondenten.

Verder meldt het onderzoek dat een huisdierenbezitter in ons land gemiddeld drie huisdieren heeft. Het favoriete huisdier is de kat. Katten zijn volgens de onderzoekers zo populair omdat deze dieren minder afhankelijk zijn van hun baas dan een hond. Toch blijkt de hond ook nog steeds een heel geliefd huisdier te zijn.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 60% van de Nederlandse huisdierenbezitters een kat heeft, 54% bezit een hond, 12% heeft vissen, 10% heeft vogels of konijnen en 8% ten slotte bezit andere knaagdieren.

 
  Royal Canin verpakt kattenbrokken in easypack
  Kittens gedumpt in stromende regen
  Kat hindert bonnenschrijvende agent

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Economische crisis brengt dierenasiels in problemen

Drents dierenarts Hendriks genomineerd voor Dierenheld

Grote katten ook in Nederland te krijgen

  

In onze shop
Integra Protect Intestinal Anti-diarree Kattenvoer 6 x 100 g
De behandeling via een dieet van diarree-verschijnselen bij katten bestaat voornamelijk uit het geven van kleine hoeveelheden voer, die verdeeld over de ge...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed