Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Peperdure reuzenkat sterft eenzame dood

 
Post datum: 11/14/2009    Door: Lieke Jongbloed     4519 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 

EINDHOVEN -  Shin-Chan, de bijna 30.000 euro kostende reuzenkat, is dood zonder dat het dier ooit door de eigenaren in de armen is gesloten.

De eigenaar, Jeffrey Borrenberg, kreeg dit trieste bericht gisteren te horen, twee jaar nadat hij het dier in Amerika had gekocht. De speciaal gefokte asherakat werd januari 2008 meteen na aankomst in ons land in beslag genomen door de douane en op een geheime locatie vastgehouden.

De doodsoorzaak van het bijzondere dier, een kruising tussen een serval en een Aziatische luipaardkat, is nog niet bekend. Justitie die de dood gisteren bevestigde, laat een dezer dagen een sectie verrichten.

Jeffrey Borrenberg is inmiddels echter door zijn juridische strijd om het dier in huis te krijgen zo wantrouwig dat hij meteen via mr. Nienke Hoogervorst van Moszkowicz-advocaten een eigen sectie heeft aangevraagd. Of dit wordt gehonoreerd, is nog niet duidelijk. "We hebben nooit geweten waar ze Shin-Chan vasthielden en dus nooit kunnen controleren of er goed voor werd gezorgd", verzucht een aangeslagen Jeffrey Borrenberg. "Dit is waar we altijd bang voor zijn geweest. Wie zegt me niet dat het een truc is om op een makkelijke manier van het hele gedoe af te komen."

De Eindhovenaar wil hoe dan ook iemand aansprakelijk stellen voor de dood van zijn peperdure huisdier. "Dit verhaal gaat een enorm staartje krijgen", zegt de poezenliefhebber.

 
  Grote internationale kattenshow in Wassenaar
  Honden en katten op de sofa bij gedragstherapeut
  Gezocht: Flinke kattenvangers m/v

Gerelateerd

Hyvespagina voor reuzenkat

Mr. Moszkowicz helpt reuzenkat

Dierenarts sterft door kattenliefde

Kat klem in raam sterft gruweldood

  

In onze shop
3,5 kg / 4 kg Royal Canin Droogvoer + 12 x 85 g Royal Canin Instinctive in Saus gratis!
Met Royal Canin kattenvoer voedt u uw kat juist en evenwichtig. Als pionier van kattendroogvoer staat Royal Canin tegenwoordig dankzij intensief onderzoek ...
EUR 27.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed