Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

'Zwerfkattenprobleem dreigt in Tilburg'

 
Post datum: 10/21/2009    2857 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
TILBURG -  In Tilburg lopen over een paar jaar duizenden zwerfkatten rond als de gemeente niets doet. Dat liet Ingrid Ramaan van de Tilburgse afdeling van de Partij voor de Dieren zondag weten. Volgens haar doet Tilburg veel te weinig om te voorkomen dat het aantal zwerfkatten zich uitbreidt.

De vrijwilligersorganisaties S.O.K. (Stichting Onplaatsbare Katten) en Stichting De Kittenmand in Tilburg kunnen de zorg voor verwilderde katten en kittens niet meer aan, volgens Ramaan. De S.O.K. heeft de afgelopen jaren ongeveer drieduizend zwerfkatten gevangen en gesteriliseerd of gecastreerd. De Kittenmand heeft circa 760 jonkies van straat gehaald die anders waren verwilderd of overleden. Zij hebben de diertjes verzorgd, tam gemaakt en een goed tehuis voor hen gezocht.

De gastgezinnen van De Kittenmand zitten overvol en de stichting heeft een opnamestop afgekondigd. De S.O.K. is gestopt met het vangen en onvruchtbaar maken van katten, wegens gebrek aan geld en overbelasting. Het 'gewone' asiel heeft weinig ruimte en verwijst mensen die zwerfkatten aanmelden nog steeds door naar de S.O.K.

Het is nu tijd dat de gemeente wat gaat doen, vindt de Tilburgse afdeling van de Partij voor de Dieren. Ramaan roept wethouder dierenwelzijn Paul Huijgen op om niet langer te wachten. „Er staan mensen klaar die het werk van S.O.K. willen overnemen, maar Tilburg moet de financiële lasten dragen.” Dieren van straat halen, steriliseren of castreren, terugplaatsen en voeren werkt goed volgens Ramaan. Zij pleit ook voor voorlichting en het tegemoet komen van minima in de kosten van het onvruchtbaar laten maken van de katten.

 

 
  Castratie en Chip actie voor katten
  Politie adviseert kat binnen te houden
  De kat van Simon 2

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Dood dreigt voor verwilderde katten

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed