Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Steeds meer huisdieren eindigen in urne

 
Post datum: 4/15/2005    Door: admin    2664 keer bekeken   
bron link 
 
Het laten cremeren van huis- en gezelschapsdieren zit enorm in de lift. In de 3 Vlaamse dierencrematoria zijn het afgelopen jaar 4.559 huis- en gezelschapsdieren gecremeerd. Dat zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij Ovam. Het is het eerste jaar dat ze daarover statistieken bijhoudt.

Het crematorium in Boom was goed voor 2.768 dieren, in Zandhoven werden 1.471 dieren verast en in het crematorium van Lummen werden het voorbije jaar 320 dieren binnengebracht. Hoewel er geen vergelijkend cijfermateriaal voorhanden is, bevestigen zowel Ovam als de uitbaters van de dierencrematoria dat het cremeren van gezelschaps- en huisdieren in de lift zit. ,,De hond of kat is steeds vaker een verlengstuk van het gezin waar haar baasjes ook een waardig afscheid voor over hebben'', zegt Lieve Schrijvers van het Zandhovense dierencrematorium Antverpia-Liberty.

Tot voor enkele jaren begroeven eigenaars hun gestorven dier in de tuin of gaven het via de dierenarts mee met het vilbeluik. De crematie van een huisdier schommelt tussen de 30 en de 50 euro, afhankelijk van het gewicht van het dier. (WER)
 
  Katten in Wisconsin toch niet vogelvrij
  60 vrijwilligers, 3 wagens, 1 koelcel
  Poes uit Blerick dood na zware mishandeling

Gerelateerd

Startsubsidie voor informatiecentrum gezelschapsdieren

  

In onze shop
7,5 kg + 2 kg gratis! 9,5 kg Applaws kattenvoer
Applaws Droog kattenvoer is een uniek compleet voer voor volwassen katten. De droge brokjes simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten. Katten zijn ...
EUR 46.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed