Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Dierendagactie inteken van katten

 
Post datum: 10/5/2009    1859 keer bekeken   
Bron: Krant van Drenthe



 
 




WESTERBORK - In juli zijn de nieuwe Europese richtlijnen verschenen voor het ontwormen van honden en katten. Hieruit is gebleken dat katten te weinig ontwormd worden. Dit kan een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Katten die in gezinnen wonen met kleine kinderen en veel in de tuin of kinderspeelplaatsen komen (katten poepen graag in zandbakken!) moeten eens per maand ontwormd worden.

Een kat ontwormen is helaas niet altijd eenvoudig. Er is nu een 'poeslieve' manier om te ontwormen, namelijk via het toedienen van een pipet in de nek. Deze pipet is doeltreffend tegen alle wormen die veel bij de kat voorkomen. In de week na dierendag kunnen kanttenbezitters bij dierenartsenpraktijk Westerbork langskomen met hun dier om hem of haar diervriendelijk te laten ontwormen. Zo kan iedereen een keer kennismaken met deze manier van ontwormen, de drempel om te ontwormen wordt een stuk lager als het makkelijk gaat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voor de andere dieren die in de week na dierendag langskomen op de praktijk voor een medisch probleem of voor preventieve gezondheidszorg ligt een aardigheidje klaar. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunnen belangstellenden bellen met 0593-331253.

 
  Diploma voor omgaan met dieren
  Wachten op tweede kans
  Kat zaait dood en verderf

Gerelateerd

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Dierenasiel trekt nieuwe vacht aan

Afslanken voor huisdieren nieuwe hype

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99




De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed