Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Paardenmelk voor honden en katten

 
Post datum: 9/29/2009    2271 keer bekeken   
Bron: AgriHolland 
 
Tot voor kort werd paardenmelk en de daarvan afgeleide producten met name gebruikt voor humane consumptie. Mensen kiezen voor paardenmelk omdat zij veronderstellen dat het hun gezondheid bevordert en het heilzaam is bij de bestrijding van lichamelijke kwalen. De Coöperatieve Vereniging van Samenwerkende Paardenmelkers in Nederland en Vlaanderen (SPaN-V) ziet ook kansen voor afzet van paardenmelk ten behoeve van honden, katten en duiven.

De vereniging SPaN-V heeft het idee opgevat, enkele topfokkers van honden en katten van paardenmelk te voorzien. De paardenmelkers willen graag proefondervindelijk uitzoeken welke dosering optimaal is voor de dieren. Zij willen weten in hoeverre paardenmelk ten goed komt aan de gezondheid van honden en katten.

Paardenmelk heeft bijzondere kenmerken en lijkt veel op moedermelk. Het is vetarm en het vet bestaat hoofdzakelijk uit onverzadigde vetzuren. Het bevat een hoog aandeel lyzosime, een enzym-eiwit met bacteriegroeiremmende eigenschappen. Paardenmelk is een exclusief product en daarmee duurder dan koemelk. Dat komt, doordat een merrie minder melk geeft dan een koe en de bedrijfskosten per liter melk dus veel hoger liggen.

 

 
  Provincie gaat onverminderd door met het afschieten van katten
  Open Dag Dierenasiel Amsterdam
  Dierenbeul schiet op poezen

Gerelateerd

“Dierenasiel wordt gebruikt als goedkoop pension”

Masterfoods gebruikt schapvisie voor groei

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed