Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Driehonderd Chinese katten gered

 
Post datum: 7/3/2009    3099 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
GUANGDONG -  Meer dan driehonderd Chinese katten zijn op het nippertje aan de dood ontsnapt. De beestjes zaten opgesloten in bamboekooien en zouden naar diverse restaurants in Shanghai gestuurd worden. Daar zouden de katten voor vijf euro per stuk aan restauranthouders worden verkocht.

Vrijwilligers kregen vrijdagavond van een kattenliefhebber een tip binnen. Met behulp van die tip vonden ze 22 bamboekooien vol met katten in Minhang District. De 'kattendealer' verkoopt de beestjes voor 5,19 per stuk. Restauranthouders gebruiken de dieren vervolgens voor een speciale kattensoep.


Lees verder 
  Minder kittens in asiel
  Nieuwe voedselbank voor dieren
  Europees manifest tegen handel in huisdieren

Gerelateerd

FDA vertrouwt Chinese toeleveranciers nu echt niet meer

Protest tegen de Chinese bontindustrie

Beschoten kat ontsnapt aan dood

  

In onze shop
10kg + 2kg gratis Royal Canin Maine Coon Adult Kattenvoer
Die Maine Coon - de zachtaardige reus. Met hun indrukwekkend voorkomen, de welgevormde spieren en hun dichte, zijdeachtige vacht laat de Maine Coon al op h...
EUR 52.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed