Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Juni is weer Chipmaand!

 
Post datum: 6/8/2009    2381 keer bekeken   
Bron: Dierenbescherming 
 
Traditioneel staat de maand juni weer in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. Juni is immers de maand die voorafgaat aan de vakantieperiode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Het LICG, waarin ook de Dierenbescherming participeert, adviseert huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen.

Het LICG zal in de chipmaand aandacht besteden aan het feit dat in 2011 iedere hond in Nederland verplicht gechipt en geregistreerd moet worden bij een databank.

Verder veel aandacht voor het belang van het controleren van de geregistreerde adresgegevens. Want ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. En zonder juiste adresgegevens van de eigenaar kan een vermist huisdier nog niet worden teruggebracht.

Vele dierenartspraktijken, dierenspeciaalzaken, dierenpensions en dierenasielen ondersteunen de Chipmaand, bijvoorbeeld door het organiseren van allerlei (kortings)acties. Op de website van het LICG kunt u onder “Chipacties” opzoeken welke acties er bij u in de buurt gehouden worden en kunt u alles lezen over chippen en registreren.

 
  Wielrenner rijdt over zwarte kat
  Amerikaanse katers blij met kreditcrisis
  Ruzie om verwilderde kat

Gerelateerd

Nu chippen met korting

Dierenbescherming geeft korting op chippen kat

Tijdelijke korting op chippen huisdier

Onzinnig advies over chippen huisdieren

  

In onze shop
7,5 kg + 2 kg gratis! 9 kg Applaws kattenvoer
Applaws Droog kattenvoer is een uniek compleet voer voor volwassen katten. De droge brokjes simuleren de natuurlijke voeding van wilde katten. Katten zijn ...
EUR 46.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed