Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Meer huisdieren in asiels

 
Post datum: 5/29/2009    2216 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
SOEST -  Het aantal dieren in asiels is toegenomen. Ruim 78.000 honden en katten zaten in 2008 in de opvang. De dierenasiels vingen vorig jaar meer zwerfkatten en -honden op. De Dierenbescherming maakt zich zorgen en lanceert maandag een campagne om baasjes te werven.

In 2008 deden meer baasjes afstand van hun hond. Het valt de dierenorganisatie op dat als bepaalde honden uit de mode raken, dit soort rassen vaker in het asiel belanden. Tegenwoordig is het 'in' om een kleine 'makkelijke' hond te hebben. Hierdoor wachten veel grote soortgenoten als herders en boxers op een baasje. Ook de kleine en felle Jack Russel moet het ontgelden. "Deze modehond is weer uit", liet directeur Frank Dales weten.

 
  Open dag Help Zwerfkat uitstekend verlopen
  Delft aan de slag met dierenbeleid
  Hoeksema trots 'baasje' van poes Madelief

Gerelateerd

Record aantal huisdieren geregistreerd

Flinke toename aantal zwerfdieren

Toename aantal dikke honden en katten

Dierenbescherming: toename aantal afgedankte katten

Historisch laag aantal katten in Veeweyde

  

In onze shop
Golden Grey Master 14 L nu met 10% korting!
Golden Grey Master Kattengrit is gemaakt uit bentoniet wat katteneigenaren graag gebruiken als kattengrit. Golden Grey Master kattengrit in één oogopslag...
EUR 10.79
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed