Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Bewijs hypoallergene hond of kat ontbreekt

 
Post datum: 5/19/2009    4415 keer bekeken    
 
Schaf geen hypoallergene hond of kat aan als je allergisch bent voor huisdieren. Dat is in het kort de boodschap van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) tijdens de Week van het Huisdier. Volgens het LICG kan deze boodschap veel ellende besparen. “Veel mensen denken dat nu president Obama voor zijn allergische dochter een Portugese Waterhond heeft aangeschaft, dit ras een prima alternatief is om allergische klachten voor honden te voorkomen. Wetenschappelijk bewijs dat hypoallergene honden, zoals de Portugese Waterhond en de Labradoodle, katten en paarden geen allergische klachten kunnen veroorzaken, is er echter niet”, aldus Ingrid Terreehorst, allergoloog bij de afdeling KNO van het AMC te Amsterdam.

Net als de allergoloog raadt ook het LICG het af om hypoallergene honden, katten of paarden te kopen als uit allergietesten blijkt dat men allergisch is voor honden, katten of paarden. “Deze dieren zijn in het algemeen vrij duur om aan te schaffen. Een Obama-hond zoals de Portugese Waterhond is bovendien niet voor iedereen geschikt. Het is een stoere, actieve, gespierde hond die veel beweging nodig heeft en een sterke eigen wil heeft”, aldus Ingeborg de Wolf, directeur van het LICG. “Bovendien is niet wetenschappelijk bewezen dat allergiepatiënten van deze hypoallergene dieren geen allergische klachten kunnen krijgen. In geen enkel vooraanstaand wetenschappelijk tijdschrift is overtuigend bewijs gepubliceerd dat deze dieren geen stoffen maken die een allergische reactie oproepen. Het zou wel erg zuur zijn als je zo’n dier hebt aangeschaft en je toch weer last krijgt van je allergie”.

Terreehorst en De Wolf adviseren ook om geen andere dieren in huis te nemen als een allergie is vastgesteld. “Een allergie kun je opbouwen, ook als nu niet uit de allergietest blijkt dat je allergisch voor dat dier bent”, aldus Terreehorst.

Allergie voor huisdieren is één van de onderwerpen waar het LICG tijdens de Week van het Huisdier aandacht aan besteed.

 

 
  Sophia KattenBond start kattenwerkgroep
  Meisje gewond na aanrijding met kat
  Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

Gerelateerd

Huisdieren allergisch voor mensen

Nooit meer niezen dankzij hypoallergene katten

  

In onze shop
Animonda Carny Adult Kattenvoer 6 x 200 g
De natuurlijke voeding van katten draait geheel om vlees, plantaardige bestanddelen zijn voor een soortgerichte en natuurlijke voeding ongeschikt, omdat ka...
EUR 4.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed