Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Sophia KattenBond start kattenwerkgroep

 
Post datum: 5/19/2009    2564 keer bekeken    
 
Terneuzen - In Zeeuws-Vlaanderen is de Sophia KattenBond een werkgroep gestart die zich bekommert om het lot van zwerfkatten. Twintig vrijwilligers vangen de katten, laten ze castreren en plaatsen ze weer terug. Het doel is om de groei van het aantal zwerfkatten in de regio een halt toe te roepen.

In de regio Zeeuws-Vlaanderen leven honderden zwerfkatten onder erbarmelijke omstandigheden. Zij lijden onder ziekten, honger en parasieten. Bovendien veroorzaken de zwerfkattenpopulaties overlast, omdat de katten op zoek zijn naar voedsel, elkaar het leven zuur maken of midden in de nacht liefdesliederen miauwen.

Anneke Eefting, de Aardenburgse voorzitter van de Sophia KattenBond Werkgroep Zeeuws-Vlaanderen: 'De enige manier om zwerfkatten te helpen, is door ervoor te zorgen dat ze zich niet meer ongebreideld kunnen voortplanten. En paar katten kan in tien jaar tijd een half miljoen jongen voortbrengen! Samen met een twintigtal vrijwilligers ga ik de komende periode op pad om de dieren te vangen, te castreren en weer terug te plaatsen. Na een jaar zul je al zien dat de populaties kleiner en gezonder zijn'.

Waarom worden de dieren weer teruggeplaatst? Zwerfkatten leven in een groep, waarbinnen iedere kat zijn eigen plek heeft. Als een kat wegvalt, wordt zijn plek meteen ingenomen door een nieuwe zwerfkat. De overlast die de groep veroorzaakt, zal dus hetzelfde blijven. Worden de katten gecastreerd en weer teruggeplaatst, dan wordt de groep door natuurlijk verloop steeds kleiner omdat er geen jongen meer geboren worden.

De vrijwilligers van de Sophia KattenBond Werkgroep Zeeuws-Vlaanderen zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 06 - 46 59 73 49. Zo kan iedereen melding doen van katten in nood, zwerfkattenpopulaties in de omgeving of overlast door zwerfkatten.

In de week van 17 t/m 23 mei vindt in de gemeenten Sluis en Terneuzen de collecte van de Sophia KattenBond plaats. De opbrengst wordt gebruikt voor de medische verzorging van de gecastreerde zwerfkatten, zodat zij na de operatie zonder gezondheidsrisico weer kunnen worden uitgezet.

 
  Meisje gewond na aanrijding met kat
  Kat zet 50 000 mensen zonder stroom
  Ook hond en kat vergrijzen

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Stichting Zwerfkatten blij verrast

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 15.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed