Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katvan 400 jaar gevonden in muur

 
Post datum: 4/27/2009    2812 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
Devon - In een Brits huis is een gemummificeerde kat ontdekt van 400 jaar oud. Hij zat achter een muur.

Het huis van Richard Parson werd opgeknapt toen de kat werd ontdekt. Volgens Parson was het dier tijdens een verbouwing van vorige bewoners twintig jaar geleden ook al ontdekt maar toen hebben ze het teruggestopt. De mummie zou namelijk bescherming bieden tegen kwade geesten, zo geloofden de mensen vroeger.

De kat is goed bewaard gebleven en heeft nog steeds tanden en klauwen. Parson is niet van plan het weg te gooien. "Als de badkamer af is plaatsen de bouwvakkers de kat terug tussen de muren. Het hoort een beetje bij de geschiedenis van het dorp." Al is zijn vrouw niet blij met dat idee. "Ze is bang dat ze dan naar gaat dromen."

Parson hoorde dat het in Europa honderden jaren geleden vrij normaal was een kat achter de muur te stoppen. "Tegen hekserij. En het kan kloppen, want ik heb nog nooit een geest gezien of gehoord hier."

 
  'Kat doodgeschoten in Voorthuizen'
  Politie waarschuwt eigenaren huisdieren voor gif
  Britse kat eet alleen groenten en fruit

Gerelateerd

Koppen van katten gevonden in Helmond

Verdwaald poesje gevonden op Schots schip

Mogelijk nieuw roofdier ontdekt op Borneo

Zevende dode kat in Burgel gevonden binnen een jaar

  

In onze shop
18 L + 2 L gratis! 20 L Cat's Best Nature Gold
Cat~s Best Nature Gold Mini Power Pellets is een kattengrit speciaal ontwikkeld voor langharige katten, de korrels blijven namelijk niet in hun vacht hange...
EUR 15.29
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed