Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nieuwe diersoort in DierenPark Amersfoort

 
Post datum: 2/11/2009    2370 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMERSFOORT -  In DierenPark Amersfoort is een nieuwe diersoort te bewonderen. Twee Geoffroy's katten hebben hun intrek genomen in een speciaal ontwikkeld verblijf. Dat heeft de dierentuin donderdag bekendgemaakt.

Amersfoort is de enige plek in Nederland waar deze kleine katachtige te zien is. Geoffroy katten komen voor in ArgentiniŽ, maar de soort wordt met uitsterven bedreigd.

De mannetjes Museo en Pampa werden eerder door de AID in beslag genomen en tijdelijk ondergebracht bij Stichting AAP. Nu hebben de dieren een definitieve plek gekregen in Amersfoort en zullen worden opgenomen in een Europese fokprogramma voor deze dieren. In hun verblijf wordt de natuurlijke omgeving van de dieren zoveel mogelijk nagebootst.

 


Lees verder 
  Leeuwarden pakt overlast zwerfkatten aan
  Unieke documentaire over de ontwikkeling van ongeboren kittens
  Wortelkanaalbehandeling bij hond of kat heel normaal

Gerelateerd

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Dierenasiel trekt nieuwe vacht aan

Afslanken voor huisdieren nieuwe hype

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed