Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Leeuwarden pakt overlast zwerfkatten aan

 
Post datum: 2/11/2009    3197 keer bekeken   
Bron: Blik op Nieuws 
 
Leeuwarden - Door de toeneming van het aantal katten en zwerfkatten en de ergernis en overlast die daarbij komt wil Leeuwarden alle katten laten chippen, de katers laten castreren en de poezen laten steriliseren. Dit is een initiatief van Dierenopvang De Wissel, Dierenambulance Leeuwarden en de gemeente Leeuwarden.

Burgers klagen steeds vaker over kattenoverlast in tuinen en op speelplekken. Jaarlijks komen er 50 klachten en meldingen binnen. De overlast wordt meestal veroorzaakt doordat er in het voorjaar veel katten worden geboren, die naar familie, vrienden of asiel gebracht worden. Een deel van de huiskatten raakt de weg kwijt of wordt voor de vakantieperiode op straat gedumpt.

 


Lees verder 
  Unieke documentaire over de ontwikkeling van ongeboren kittens
  Wortelkanaalbehandeling bij hond of kat heel normaal
  Castratie/Sterilisatie actie bij GELRE Dierenartsen

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Kattenstad subsidieert niet langer het steriliseren van katten

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

  

In onze shop
Happy Cat Adult Sterilised
Gecastreerde katten komen het gemakkelijkst in gewicht aan, omdat ze door de homonale veranderingen minder actief zijn en daarnaast wel hun eetlust behoude...
EUR 42.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed