Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Wortelkanaalbehandeling bij hond of kat heel normaal

 
Post datum: 2/6/2009    2155 keer bekeken   
Bron: EZPress 
 
De gebitten van honden en katten in Nederland worden steeds beter verzorgd. Dat blijkt uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg -de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland- naar aanleiding van De Maand van het Gebit. Het uitgekeerde bedrag aan declaraties voor tandheelkundige zorg is t.o.v. 2006 meer dan verdrievoudigd.

Volgens Proteq Dier & Zorg zijn er twee belangrijke verklaringen voor de groei in de tandheelkunde bij honden en katten. "Er is steeds meer mogelijk en er zijn bijvoorbeeld dierenartsen die zich speciaal toegelegd hebben op tandheelkunde. De Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde heeft hierin een belangrijke bijdrage. Een andere verklaring is, het besef bij de eigenaar dat een gezond gebit belangrijk is voor de totale gezondheid van zijn hond of kat. Rottend tandvlees en stinkende adem hoort echt niet bij een huisdier".

Tandsteen verwijderen, gebitsreinigingen en extracties worden het meest gedeclareerd. Maar een wortelkanaalbehandeling is geen uitzondering meer. Ook het plaatsen van een beugel komt voor. Dit valt bij Proteq Dier & Zorg onder de Aanvullende Dekking en wordt vergoed, mits het medisch noodzakelijk is. Proteq Dier & Zorg verwacht dat de komende jaren het aantal verzekerde honden en katten snel zal stijgen, zodat de eigenaar zijn hond of kat de medische zorg kan blijven geven die nodig c.q. mogelijk is.
 
  Castratie/Sterilisatie actie bij GELRE Dierenartsen
  Een rat die dol is op een kat
  Gratis gebitscontrole bij Börker dierenartsen

Gerelateerd

Op zoek naar de dikste kat van Nederland

Moralistisch Nederland blij met dierenpolitie

Grote katten ook in Nederland te krijgen

Grootste dierenasiel van Nederland geopend

35.000 virtuele kittens goed verzorgd

  

In onze shop
Probeerpak: Tigerino Canada Kattengrit
De in Canada geproduceerde Tigerino natuurlijke kleikorrels klompgrit overtuigt door de extreem snelle klontvorming! Het bijzonder hoge absorptievermogen m...
EUR 5.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed