Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Een rat die dol is op een kat

 
Post datum: 1/29/2009    3643 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
  Je zou denken dat hij bang is voor een van zijn grootste vijanden, maar deze rat zou het liefst de hele dag onder de buik van zijn maatje zitten. En in plaats van stevig uit te halen of zijn tanden eens goed in het witte knaagdiertje te zetten, laat de kat alles gemoedelijk toe. Pas aan het einde van het filmpje lijkt het beest een beetje genoeg te krijgen van de rat.  

Hoe het mogelijk is dat ratten zonder angst op sommige katten afkomen werd al eens onderzocht door Australische wetenschappers. Zo bleek dat de rattenneus stofjes kan opsnuiven die katten in de lucht verspreiden. Deze stofjes (feromonen) zijn voor elke kat anders en kun je zien als een soort ‘vingerafdruk’ in de lucht.  

Bij onbekende katten doken de ratten terug in hun hollen, terwijl ze bij de sullige huiskat, waarvan ze wisten dat ze er niets van hadden te duchten, gewoon tevoorschijn kwamen.    


 
  Gratis gebitscontrole bij Börker dierenartsen
  Pruik voor honden en katten
  Dieren als oud vuil achtergelaten

Gerelateerd

Hof van Ede zoekt baasjes, liefst met airco

Dieren verhuizen naar grootste asiel

Amsterdam krijgt grootste dierenasiel Nederland

Asiels zitten tjokvol met ‘internetdieren’

  

In onze shop
Krabpaal karton slang
Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat ...
EUR 19.17
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed