Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Europees verbod op honden- en kattenbont

 
Post datum: 1/5/2009    2345 keer bekeken   
Bron: Blik op Nieuws 
 
Amsterdam - Sinds enkele dagen is in de hele Europese Unie een import- en handelsverbod op honden- en kattenbont van kracht. Bont voor Dieren heeft jaren campagne en lobby gevoerd voor dit verbod. Eurocommissaris Kyprianou toonde zich onder de indruk van de ruim 200.000 handtekeningen en brieven van burgers die opriepen om de handel in honden- en kattenbont te verbieden.

Jaarlijks worden zon twee miljoen honden en katten op veelal afschuwelijke wijze gedood voor hun vacht. De katten en honden worden in Azi, voornamelijk in China, onder wrede omstandigheden gefokt in overvolle kooien of van straat geplukt. Ze krijgen weinig eten en worden mishandeld. Vervolgens worden ze doodgeslagen, doodgestoken of gewurgd. Het is bovendien geen uitzondering dat ze worden gevild terwijl ze nog in leven zijn.


Lees verder 
  Asiels vol door rotjes
  Miauwende kat redt Taiwanees uit plee
  Muizen verdacht van brand bij katten

Gerelateerd

Taethi uit Zijtaart is Europees Kampioen

Geen honden- of kattenbont

Honden- en kattenbont taboe in Europa

Vrouw McCartney wil verbod op katten- en hondenbont

  

In onze shop
Golden Grey Master 14 L nu met 10% korting!
Golden Grey Master Kattengrit is gemaakt uit bentoniet wat katteneigenaren graag gebruiken als kattengrit. Golden Grey Master kattengrit in één oogopslag...
EUR 10.79
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed