Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Vier studenten maken beestenboel in hotel

 
Post datum: 3/24/2005    Door: admin    2749 keer bekeken    
 
Diepenheim - Het dierenhotel Markvelde in Diepenheim heeft plaats voor 85 honden, 23 katten en vier studenten. Met dat kwartet kan op de open dag op 23 april kennis worden gemaakt. Linda, Nadja, Judith en Anouk, studenten aan het AOC, weten immers alles van de beestenboel.

Van ‘blaffende honden’ weten Linda Vehoff (Neede), Nadja Plaggenburg (Lichtenvoorde), Judith Otten (Lichtenvoorde) en Anouk Wolterink (Lievelde) bijna alles.

De vier studenten zitten in het derde jaar van de opleiding dierverzorging van het AOC Oost in Doetinchem. Voor een examenopdracht zijn de meiden druk bezig met het organiseren van een open dag voor het dierenhotel Markvelde op zaterdag 23 april.

Op die zaterdag kunnen geïnteresseerden terecht in Diepenheim aan de Deldensestraat voor een kennismaking met het dierenhotel van eigenaar Marcel Davids.

Linda werkt al bijna zes jaar in het dierenhotel annex trimsalon. Het begon als vakantiebaantje, maar Linda had het zo naar haar zin dat ze is blijven hangen. Ze vroeg Marcel afgelopen december of het mogelijk was een schoolopdracht uit te voeren in het dierenhotel. Al snel was het idee van een open dag geboren. ‘Vorig jaar hielden we een open huis, omdat we de schuur toen net hadden verbouwd’, vertelt Davids. De open dag die toen werd georganiseerd trok maar weinig bezoekers. Davids denkt dat dit kwam omdat het dierenhotel vanwege de aanleg van een nieuw fietspad moeilijk bereikbaar was.

De verwachting is dat deze open dag meer bezoekers trekt. De studenten zijn er al sinds december mee aan het werk. Een vast programma is er nog niet, maar ze weten al wel wat ze allemaal willen organiseren. Er is een rondleiding door het hotel en er wordt een demonstratie gegeven in de trimsalon. Ook worden er gehoorzaamheidstrainingen verzorgd. De bezoekers kunnen vragen stellen aan de meiden, die zelf de rondleidingen verzorgen. Ze verwachten veel verschillende vragen. Het werken met dieren is namelijk geen enkele dag hetzelfde. ‘Je hebt agressieve honden, maar je hebt bijvoorbeeld ook honden met verlatingsangst’, vertelt Linda, die een zwak voor die dieren heeft. Ze houdt zich bezig met wat kleinere viervoeters. ‘Ik heb vier Cavelier King Charles Spaniels. Het is de bedoeling dat ik er mee ga fokken’, vertelt ze. Het is ook niet zo’n wonder dat juist deze meiden hun schoolopdracht in het dierenhotel uitvoeren. Ook Judith heeft thuis honden. ‘Ik socialiseer ze. Ik krijg de honden als ze zeven weken oud zijn en houdt ze ongeveer een half jaar’, legt Judith uit. In tegenstelling tot Linda wil ze niet verder met de opleiding. Ze wil liever de beveiliging in.

Volgend jaar is het het laatste jaar van de studie. Dan studeren de meiden af aan de nog betrekkelijk nieuwe opleiding in Doetinchem. Anouk denkt erover nog verder te studeren. ‘Misschien fysiotherapie als ik geen werk krijg.’ Nadja wil wel naar Pieterburen, ‘Ik heb stage gelopen op de zeehondencrèche, dat was zo gaaf!’ Linda ziet haar toekomst in Markvelde. Het is de bedoeling dat ze blijft waar ze is, tussen de honden en katten van het dierenhotel. Markvelde heeft plaats voor 85 honden en 23 katten, en dus is er voor Linda nog werk genoeg.
 
  Kat zit klem tussen schuur en schutting
  Wilde kat voor Dierenrijk Europa
  Brit aangevallen door grote katachtige

Gerelateerd

Nog geen nieuwe plaats dierenasiel Woerden

'Schiet met waterpistool in plaats van luchtbuks'

Luxe oude dag in plaats van spuitje

Geef hond of kat een aai in plaats van snoep

  

In onze shop
Greenwoods Adult Vis & Rijst Kattenvoer
Met Greenwoods katten-droogvoeding biedt u uw kat de best mogelijke voeding. Door het hoge aandeel van vers vlees of verse vis en de zorgvuldige bereiding ...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed