Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

’Dagwaarde’ kat nihil na aanval hond

 
Post datum: 11/10/2008    Door: Theo Besteman     3318 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM -  Een verzekeraar heeft de schadevergoeding van een door een hond aangevallen kater Guusje flink naar beneden bijgesteld. De operatie mag niet te veel kosten omdat ze 14 jaar oud is. Net als bij een oude auto is de 'dagwaarde' van Guusje dus niet al te hoog. "De kat wordt gezien als een zaak en er is geen volledige herstelwaarde", aldus de verzekeraar.

Zonder naar de zwaargewonde poes Guusje te kijken, bepaalde een schade-expert na een hondenaanval de vergoeding voor haar herstel. „Op de hélft van wat de dierenarts nodig vindt”, zegt Marielle, eigenaar van Guusje, boos. Minder, omdat de poes 14 jaar oud is, berekent de verzekeraar. Net als voor een oudere auto, vergelijkt hij, is de schadevergoeding voor een ouder dier lager. Marielle kan de rest niet zelf bijspijkeren. „Als niet meer wordt vergoed, blijft de operatie uit en loopt Guusje mank.” De verzekeraar houdt voet bij stuk.

Dagen ligt poes Guusje in Amstelveen te kermen. De oorzaak: een zware bekkenbreuk nadat ze onlangs door de buurhond is aangevallen. Om Guusje dartelen vier kleintjes en Marielles zoon.

Guusjes ontlasting loopt weg in de mand. „Er moet wat gebeuren”, zegt Marielle. Na de aanval werd Guusje tegen ruim 625 euro door de dierenarts voor levensgevaar behoed. De orthopeed die de zwarte poes verder hielp, kostte 190 euro.

De poes van Marielle wacht nu op nadere medische behandeling. Omdat de buren verzekerd zijn, heeft het stel hen aansprakelijk gesteld voor de schade, bijna 2600 euro.


Lees verder 
  Katten in Hilversum zijn vergiftigd
  Gevaarlijk bewegend voorwerp blijkt kat
  Geen respijt voor katten in Sint Annaparochie

Gerelateerd

Kat aangevallen door hond

Flinke schadevergoeding voor doden kat

Beheerder dierenopvang noemt aanval kat zeer uitzonderlijk

Brit aangevallen door grote katachtige

  

In onze shop
Lucky Kitty Keramische Drinkfontein 1,5 l
The Lucky-Kitty drinkfontein van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van keramiek, is absoluut anti-slip en robuust en dus ook ideaal voor stormachtige katten, kl...
EUR 72.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed