Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Eigenaar kat hoger opgeleid dan hondenbezitter

 
Post datum: 10/14/2008    1849 keer bekeken    
 
DEN HAAG -  De baasjes van katten zijn hoger opgeleid dan die van honden. Bovendien wonen de poezen en katers voornamelijk in het noorden en westen van ons land op een etage of een flat. Dit blijkt uit een analyse van communicatiespecialist Cendris uit gegevens van een miljoen huishoudens.

Van de kattenbezitters is 34,8 procent hoogopgeleid. Van de hondeneigenaren is dat 26,6 procent. Mensen met een kat wonen vaak op een etage of flat en zijn veelal jonge alleenstaanden, terwijl honden geliefd zijn bij gezinnen. Het bedrijf maakte de gegevens bekend naar aanleiding van dierendag.

Van de baasjes van katten is 31,2 procent godsdienstig, van honden 44 procent. Dat hangt volgens de onderzoekers samen met de geografische verdeling van honden over het land.

 
  'Poezenvrouwtje' is Dierenheld 2008
  Honden en katten vaak bij baasje in bed
  Dierenpension in Mastenbroek mag groter

Gerelateerd

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

  

In onze shop
2 kg Royal Canin Sphynx Kattenvoer
De Sphynx is makkelijk herkenbaar, omdat zij geen vacht heeft. De Sphynx heeft een speels, fijn, onafhankelijk en levendig karakter. Daarnaast vindt zij ho...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed