Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Honden en katten vaak bij baasje in bed

 
Post datum: 10/13/2008    2700 keer bekeken   
Bron: Nieuws.nl 
 
Bij 41 procent van de honden- en kattenbezitters slaapt het dier regelmatig in bed. Dat blijkt uit onderzoek dat door EenVandaag en het Nibud in het kader van dierendag is gehouden. De dieren zijn vooral bij vrouwen, alleenstaanden en mensen zonder kinderen regelmatig tussen de lakens te vinden.

Tijdens het onderzoek zijn twintigduizend leden van het EenVandaag opiniepanel ondervraagd. Van de respondenten hebben twaalfduizend mensen een huisdier. Bij 49 procent is dat een kat, 46 procent heeft een hond, 22 procent houdt een knaagdier en 19 procent heeft vissen.

Vooral gezinnen met kinderen halen een beest in huis, 71 procent daarvan heeft een huisdier. Daarnaast blijkt dat vrouwen vaker een huisdier hebben dan mannen, respectievelijk zeventig en vijftig procent. Volgens het onderzoek bezitten arbeidsongeschikten en mensen met een lage opleiding vaker dan gemiddeld een huisdier.

 
  Dierenpension in Mastenbroek mag groter
  Ambulancier probeert tevergeefs drie poezen te reanimeren
  Drents dierenarts Hendriks genomineerd voor Dierenheld

Gerelateerd

Kat manipuleert baasje

Koppel slaapt met dode katten in slaapkamer

Wie is het baasje van Bono?

Middagje zwerven van kater Tijger kost baasje 77 euro

Kat wekt baasje bij brand in woning

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed