Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Huisdier soms geliefder dan familie en vrienden

 
Post datum: 3/21/2005    Door: admin    1891 keer bekeken   
bron link 
 
RIJSWIJK - De liefde voor een dier kan ver gaan. Bijna een op de drie huisdierbezitters houdt net zoveel van zijn huisdier als van zijn familie of vrienden. Een kwart zegt net zoveel verdriet te hebben als zijn huisdier dood gaat als wanneer een familielid of vriend sterft.

Sommige mensen houden zelfs meer van hun huisdier dan van hun naasten: 4 procent. En 6 procent heeft meer verdriet na het verlies van zijn dier dan na het verlies van familie.

Dat bleek maandag uit een onderzoek van Maurice de Hond onder Nederlanders en onder huisdierbezitters, in opdracht van een bedrijf dat verzekeringen afsluit voor honden en katten. Verder blijkt dat iets meer dan de helft van de Nederlanders (58 procent) vindt dat de dierenrechten in de Nederlandse grondwet moeten komen. Van de huisdierenbezitters is dat 70 procent.

Wreedheden

Het kabinet onderzoekt dat op aandringen van GroenLinks in de Tweede Kamer. Reden hiervoor moet volgens 45 procent van de voorstanders zijn dat dieren beschermd moeten worden tegen de wreedheden van de mens. Ruim 10 procent meent dat dieren net zoveel rechten hebben als mensen.
 
  Raskat gestolen uit kennel
  Die ratten geven geen cent om dieren
  Kwispelend naar dierenhotel

Gerelateerd

'Onvoorwaardelijke liefde voor dieren'

Kat redt familie uit brandend huis

Kat redt familie uit brandend huis

  

In onze shop
12 kg Almo Nature + noppenballen 4 stuks gratis!
Almo Nature Holistic bestaat uit zorgvuldig uitgezochte, hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen. In Almo Nature kattendroogvoer worden geen smaakversterk...
EUR 43.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed