Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Royal Canin: Onderzoek consumentenbond kattenvoer onvolledig

 
Post datum: 9/6/2008    10452 keer bekeken    
 
De consumentenbond heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd naar kattenvoeding, waarbij is gekeken welke voedingen qua ingredienten en samenstelling voldoen aan de basisbehoeften van de kat. De resultaten zijn gepubliceerd in de Consumentengids van september 2008.

In deze test is ook een van de Royal Canin gezondheidsvoedingen voor de kat, Royal Canin Fit 32, opgenomen. Royal Canin Fit 32 heeft op alle fronten de hoogste score behaald. Royal Canin is echter van mening dat er in dit onderzoek een aantal belangrijke zaken ontbreekt.

Naast de samenstelling zijn namelijk ook andere factoren van grote invloed op de kwaliteit en effectiviteit van een voeding. Voorbeelden hiervan zijn de acceptatie, de kwaliteit van de grondstoffen, de verteerbaarheid, het produktieprocess en de voedselveiligheid. Ook het gebruik van functionele voedingstoffen, die een actieve bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van de kat, is niet in het onderzoek meegenomen.

Hetzelfde geld voor producteigenschappen die inspelen op de levensfase, levenstijl en speciale gevoeligheden van de kat, zoals de vorm en textuur van de brokjes. Juist deze producteigenschappen maken een voeding tot een gezondheidsvoeding en maken de Royal Canin gezondheidsvoedingen zo onderscheidend. Gemotiveerde eigenaren, die het beste voor hun hond of kat willen, zien deze meerwaarde en zijn bereid hiervoor te betalen.

Op haar website verwijst de Consumentenbond wel kort naar de beperkingen van hun test middels het citaat: "Of katten het voer lekker vonden en goed konden verteren, hebben we niet gemeten. Dat is een belangrijk aspect, maar hiervoor... ontbreekt het de Consumentenbond aan middelen en aan geld..." Deze tekst is echter niet opgenomen in de Consumentengids. Royal Canin is van mening dat de eigenaar hierdoor geen volledige informatie krijgt en hierdoor onterechte conclusies zou kunnen trekken. Om honden en katten de beste voedingen te kunnen bieden, is immers meer nodig dan voorzien in de basale voedingsbehoeften.

Hoewel Royal Canin Fit 32 bijzonder goed scoort op alle onderzochte gebieden, vindt Royal Canin het teleurstellend dat in de Kattenvoedingstest van de Consumentenbond bovengenoemde belangrijke kwaliteitsaspecten niet zijn meegenomen.

 
  Katten doelwit van schutter met luchtbuks
  Katten vormen grote bedreiging voor visbestanden
  Goed kattenvoer hoeft niet duur te zijn

Gerelateerd

'Actie kattenvoer Hoogvliet'

Biologisch kattenvoer moet vanaf 1 juli Skal-gecertificeerd zijn

Goed kattenvoer hoeft niet duur te zijn

Ernstige problemen met kattenvoer Menu Foods

  

In onze shop
Faelis Menu Probeerpakket Kattenvoer 8 x 200 g
Terra Faelis Vlees-Menu in praktische 8 x 200 g Probeerpakket is een volwaardige huisgemaakte maaltijd voor katten van natuurlijke en kwalitatief hoofwaard...
EUR 18.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed