Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Honden en katten aan prozac

 
Post datum: 8/21/2008    1877 keer bekeken   
Bron: Nu.nl 
 
AMSTERDAM - Niet alleen mensen, ook huisdieren krijgen prozac voorgeschreven om depressies en angsten te overwinnen. De Utrechtse dierengedragskundige Matthijs Schilder zegt in de GPD-bladen dat er meer middelen in opkomst zijn die het gedrag van dieren be´nvloeden.
 
Psychische klachten ontstaan volgens hem bij honden door relatieproblemen met hun baasje. "De karakters passen niet bij elkaar, de communicatie met het dier verloopt niet goed of het dier is niet goed opgevoed. Dat uit zich in agressie of angsten." 

Bij katten doen de problemen zich voor als ze in een huis leven met een andere kat of een ander dier waar ze niet goed mee overweg kunnen.

 
  Kat Mekkie na rel terug naar baasjes
  Simba en Max blijven populairste katten- en hondennaam
  Onderzoek naar aangetroffen katten

Gerelateerd

'Niet alleen maar knuffelen'

Wat doen katten als ze alleen thuis zijn?

'Om mensen zoals ik te helpen'

Kat zet 50 000 mensen zonder stroom

Britse kat eet alleen groenten en fruit

  

In onze shop
10 kg Royal Canin Ragdoll Kattenvoer
Royal Canin Ragdoll is een evenwichtig compleetvoer. Het voer bevat een unieke formule, waardoor het voer uitstekend geschikt is voor ragdolls. Van oorspro...
EUR 56.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed