Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Simba en Max blijven populairste katten- en hondennaam

 
Post datum: 8/14/2008    8153 keer bekeken    
 
Dierenverzekeraar en marktleider Proteq Dier & Zorg heeft haar jaarlijkse katten- en hondennamen Top 10 bekend gemaakt. Net als vorig jaar blijft Simba bij de katten de meest populaire naam in Nederland.

Simba staat al jaren in de Top 5 van favoriete namen bij katteneigenaren. Vorig jaar was de nummer 1 plaats van Simba de grote verrassing. Hiermee streefde Simba, Tommy en Tijgertje voorbij. Goed voor een tweede en derde plaats zijn Tijger en Gizmo.

Wat opvalt, is dat Luna steeds populairder wordt. Luna heeft in 1 jaar tijd Minoes, Tommy en Max ingehaald in de namen Top 10. Max als kattennaam is gedaald van een vijfde plaats in 2007 naar een zesde plaats in 2008. Tommie staat dit jaar met een 10e plaats nog net in de Top 10.

Bij de honden staat Max voor het vijfde achtereenvolgende jaar op 1. Proteq Dier & Zorg verwachte vorig jaar dat de naam Bo een eerste plaats in zou nemen, maar Max blijkt toch als hondennaam nog het meest voor te komen. Bo blijft dit jaar goed voor een tweede plaats, maar blijkt geen serieuze concurrent voor Max te zijn.

Ook bij hondeneigenaren is Luna een populaire naam en goed voor een derde plaats in de namen Top 10. Proteq verwacht dat Luna de komende jaren als hondennaam steeds populairder zal worden en een geduchte concurrent voor Max. In de Top 10 van de hondennamen zijn de namen Sam en Daisy gestegen ten koste van Beau en Spike.

Namen Top 5 -  2008

Kat
1. Simba
2. Tijger(tje)
3. Gizmo
4. Micky
5. Luna

Hond 
1. Max 
2. Bo/Beau 
3. Luna 
4. Sam 
5. Spike 

                                         
Het onderzoek van de meest populaire honden- en kattennamen is uitgevoerd onder alle klanten van de huisdierenverzekeraar Proteq Dier & Zorg.

Algemene conclusie van de dierenverzekeraar is dat steeds meer huisdiereneigenaren in Nederland hun hond en/of kat verzekeren. Uit het onderzoek van Proteq Dier & Zorg blijkt dat eigenaren van honden en katten ook steeds creatiever worden in het verzinnen van namen voor hun huisdier. Nieuwe namen en/of creatieve namen zijn echt een trend.

 
  Onderzoek naar aangetroffen katten
  Doen verdwijnen, vergiftigen of verplaatsen van katten is strafbaar
  Jongen (9) steekt kat in brand

Gerelateerd

Eerst film gemaakt door katten! (met hulp Purina’s Friskies)

Tijgertje weer populairste kattennaam

Handtas gemaakt van kattenhaar iets voor jou?

Simba populairste kattennaam

  

In onze shop
20 l Cat's Best Nature Gold Kattenbakvulling
Cat~s Best Nature Gold Mini Power Pellets is een kattengrit speciaal ontwikkeld voor langharige katten, de korrels blijven namelijk niet in hun vacht hange...
EUR 16.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed