Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ashera Chin-San voorlopig niet naar baasjes

 
Post datum: 8/4/2008    4247 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
EINDHOVEN -  Het lot van de bijna 27.000 euro kostende megakat Chin-Shan zal nog maanden onzeker zijn. De Algemene Inspectiedienst rondt een dezer weken het rapport af over de Asherakat, die bestemd was voor het Eindhovense echtpaar Borrenbergs, maar maanden geleden werd tegengehouden op Schiphol.

De gegevens zullen worden overgedragen aan het Functioneel Parket, dat verwacht zeker nog een paar maanden nodig te hebben om de zaak te bestuderen. "Dit zou betekenen dat Chin-Shan verjaart terwijl hij nog niet bij ons is. Het wordt echt steeds erger", verzucht Jeffrey Borrenbergs.

"Het dier zit al bijna 8 volle maanden ergens verstopt. Wij worden hier echt knettergek van en niemand lijkt ook nog maar iets zinnigs te kunnen zeggen." De Borrenbergs hadden de speciaal gefokte Ashera, een kruising tussen een luipaardkat en een serval gekocht in Amerika bij Lifestylepets. Het dier kwam echter samen met twee soortgenoten niet verder bij de douane. Sindsdien speelt zich rond het dier een soap af en lopen er allerlei juridische procedures. "We willen nu ook via de rechter proberen of we een bezoekregeling kunnen krijgen. Zodat we er zicht op krijgen hoe het gaat met Chin-Shan en de andere twee. We hebben er geen vertrouwen in dat ze nu echt goed worden opgevangen. Wie weet hoe het dier er aan toe is als wij het uiteindelijk toch mogen hebben."

Het Functioneel Parket laat weten dat het zo lang duurt omdat de zaak uiterst complex is. Het is bij de instantie niet duidelijk om wat voor dier het nu precies gaat en of kruisingen van de katachtigen überhaupt mogen worden ingevoerd.

 
  Nieuw middel breekt record vlooienbestrijding
  Record aantal huisdieren geregistreerd
  Buren ontdekken kattenval in tuin

Gerelateerd

Dierenasiel zoekt baasjes voor vele kittens

Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Katten hebben slimmere baasjes dan honden

Kamervragen over de dood van de in beslag genomen Ashera kat

  

In onze shop
2 kg Royal Canin Sphynx Kattenvoer
De Sphynx is makkelijk herkenbaar, omdat zij geen vacht heeft. De Sphynx heeft een speels, fijn, onafhankelijk en levendig karakter. Daarnaast vindt zij ho...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed