Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Record aantal huisdieren geregistreerd

 
Post datum: 7/29/2008    2649 keer bekeken    
 
Afgelopen maand juni is een record aantal huisdieren gechipt en geregistreerd. Dit blijkt uit recente cijfers van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Zij kon in juni in totaal 20.788 gechipte dieren registreren. Dit is 65% meer dan in dezelfde maand in 2006 en 14% meer dan in juni 2007. Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is zeer tevreden met dit resultaat.

Sinds 2006 is juni de 'chipmaand', die tot doel heeft zoveel mogelijk honden en katten te laten chippen. Een gevonden dier kan worden 'gescand' waardoor het met zijn baasje kan worden herenigd. Hoeveel dieren in totaal zijn geregistreerd is niet bekend omdat niet alle databanken hun gegevens openbaar hebben gemaakt. Er zijn meer katten dan honden geregistreerd.

Vanaf 2011 is identificatie en registratie van honden verplicht, in BelgiŽ bestaat die verplichting al langer. Nederland kent meerdere databanken waar eigenaren na het chippen hun dier kunnen laten registreren. Op de site chipnummer.nl zijn die verzameld. De voorzitter van het LICG benadrukt dat mensen er met het chippen van de dieren nog niet zijn. Ze moeten het dier vervolgens wel registreren bij een databank.


 

 
  Buren ontdekken kattenval in tuin
  Kitten miauwt niet, maar 'meeuwt'
  Katten verdronken, getuigen gezocht

Gerelateerd

Nieuw middel breekt record vlooienbestrijding

Flinke toename aantal zwerfdieren

Toename aantal dikke honden en katten

Mogelijk record voor kat met 26 tenen

  

In onze shop
10 kg Hill??s Feline + Dreamies met kaas 60 g gratis!
Hill~s Science Plan Feline is een uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding voor katten. Hill??s Premium kattenvoer bevat uitsluitend ingredi√ęnten van de bes...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed