Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Weer vele kittens te vondeling gelegd

 
Post datum: 6/28/2008    Door: Sandra van den Boer    2970 keer bekeken   
Bron: Ede stad 
 
EDE - "De raarste plek waar we ooit kittens vonden, was in de Victoria Vesta Vijver. Drie kittens van ongeveer 10 weken oud waren in een sporttas gestopt, met een dichte rits en in de vijver gegooid. De tas was niet verzwaard en de kleintjes waren langzaam aan het verdrinken. Ze hebben het gelukkig overleefd. We hebben ze hier met zijn allen warm gewreven en naar zwemkampioenen genoemd", vertelt Yett van Omme van dierentehuis Hof van Ede.

Kittens die aan hun lot worden overgelaten en asielen die ze moeten opvangen. Het is een landelijk probleem dat ieder jaar in de zomer terugkeert. Ook bij dierentehuis Hof van Ede. Vorig jaar zaten daar 105 katten in opvang in deze periode. Momenteel zitten er 96 katten in de opvang, waarvan 42 kittens. Deze zijn verdeeld over het tehuis en opvanggezinnen. In de zeven jaar dat Yett van Omme in het dierentehuis de Hof van Ede werkt, heeft ze niet anders gezien.

De diertjes worden op de raarste plakken gevonden. ,,Iemand fietst voorbij een boodschappentas en hoort dan geluiden uit de tas komen. Vorig jaar vond een schoolklas 15 kittens van 4 tot 5 weken oud in het bos. Die overleven dat niet", zegt een bezorgde Van Omme, die het dierentehuis beheert. Een laffe en onverantwoordelijke daad, vindt ze: ,,We leven in een wegwerpmaatschappij. Katten worden in februari krols en de kittens worden in april geboren. Een nestje is heel schattig, maar de eigenaren willen er vanaf voor ze op vakantie gaan. Als verkopen niet lukt, dan kunnen de diertjes in een doos op een parkeerplaats belanden." Van Omme kan het niet begrijpen dat mensen tot zulke dingen in staat zijn. Door de hoos aan kittens in de zomer ontstaan wachtlijsten. Mensen die op een nette manier afstand willen doen van hun kat, omdat deze naar een tehuis moet of een allergie heeft, ondervinden hiervan de gevolgen.

Kittens die gevonden worden of in een zeldzaam geval voor de deur van de Hof van Ede gezet worden, gaan eerst in quarantaine. Ze worden ontvlooid en ontwormd. Daarna gaan ze naar een opvanggezin, daar zijn er gelukkig genoeg van. Het gezin moet weten hoe ze met de kittens om moeten gaan. ,,De jonge katjes kunnen gaan tuffen of bijten, dat zit in hun overlevingsinstinct. Daar moet je niet van schrikken. Je moet ze blijven knuffelen tot ze het leuk vinden. Ze moeten door krijgen dat je aardig bent." Legt Van Omme uit.

 


Lees verder 
  Dierenambulance: Kattenhater actief
  Savannah bedreigt Australische dieren
  Kat adopteert rat

  

In onze shop
12 kg Almo Nature + noppenballen 4 stuks gratis!
Almo Nature Holistic bestaat uit zorgvuldig uitgezochte, hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen. In Almo Nature kattendroogvoer worden geen smaakversterk...
EUR 43.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed